Nieuws

In memoriam: Frans van der Lugt, Nederlandse jezuïetenpater gedood in Homs


SYRIA_-_fr_Van_der_Lugt

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 7 april 2014 – De redactie van de Mediawerkgroep Syrië vernam dat de Nederlandse jezuïetenpater Frans van der Lugt vanochtend in de Syrische stad Homs werd ontvoerd en doodgeschoten. Gewapende mannen maakten met twee kogels door het hoofd een einde aan de pater-jezuïet.

Frans van der Lugt schreef de afgelopen drie jaren enkele artikels voor de Mediawerkgroep en toonde herhaaldelijk zijn bezorgdheid over de schrijnende situatie van het Syrische volk.

Pater van der Lugt woonde reeds sinds 1966 in Syrië en bekend was zijn werk in het centrum Al Ard in Homs. Daar werkten moslims en christenen samen voor de ontwikkeling van de maatschappij. Naast het geestelijke en psychologische werk, gaf men er ook opvang aan vijftig gehandicapte kinderen en begeleiding aan landbouwers. Een wijnfabriek produceerde er 50.000 flessen wijn per jaar en sportvelden en een motel voor veertig gasten waren eveneens aanwezig. Een jeugdhuis ontving elke weekeinde tot honderd jongeren. Deze unieke projecten van pater van der Lugt zorgden voor de verbondenheid van jong en oud, ongeacht de etnische of religieuze achtergrond.

Sterker dan de dood is de herinnering en die blijft. Met goede herinneringen aan een gewaardeerd mens. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd aan allen die pater Frans hebben gekend.

De redactie van de Mediawerkgroep Syrië.

Reacties

Een gedachte over “In memoriam: Frans van der Lugt, Nederlandse jezuïetenpater gedood in Homs

  1. Sterker dan de dood is….. Christus! Ik bid dat het offer van deze dappere pater mag leiden tot de bekering van degenen die hem hebben omgebracht. Laten we haat niet met haat beantwoorden. Dat zou pater Van der Lugt ook niet hebben gewild.

    Geplaatst door Annemiek | 7 april 2014, 19:24

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: