Nieuws

ISIS-terroristen kruisigen man in Raqqa (VIDEO)


.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 7 april 2014 – Afgelopen weekend verschenen deze schokkende beelden van een man uit Raqqa in Syrië, die gekruisigd werd door terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS). Hij werd ervan beschuldigd ‘bewust een moslim te hebben gedood om zijn geld te kunnen stelen’.

Voordat hij publiekelijk gekruisigd werd, werd hij gedood door een schot in het hoofd. Dit is echter slechts een nieuw voorbeeld van de extremistische interpretatie van islamitische wetgeving die ISIS in de stad heeft geïmplementeerd.

ISIS heeft zeer harde regels opgesteld; hierdoor moeten vrouwen ten alle tijden de hijab of niqab dragen in het openbaar. Ook is muziek verboden in een poging mensen te dwingen enkel naar opnames van de Koran te luisteren. Ook is het roken van sigaretten strafbaar; hierop staan zweepslagen. Daar bovenop zijn er berichten dat ISIS restricties en belasting heeft ingevoerd voor de christelijke gemeenschap in de stad. De groep zegt christenen te zullen beschermen wanneer ze een halve ons aan puur goud betalen en de restricties op hun geloof accepteren. Deze regels omvatten een verbod op bidden in het openbaar, het luiden van kerkklokken en het zichtbaar tonen van een crucifix.

Raqqa is de laatste tijd ook de plaats waar verschillende oppositiegroepen onderling tegen elkaar hebben gevochten; hierbij keren ‘anti-Assad brigades’ zich tegen ISIS en proberen ze hen uit de stad te verdrijven als reactie op de extremistische regels die ze hebben ingevoerd.

.

BjsauL2CAAATHUC

Abu Dujanah, een belangrijke al-Nusra commandant uit Raqqa, werd door terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) gedood op 26 maart 2014.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: