Nieuws

Luchtbrug brengt terroristen van Jordanië naar Turks-Syrische grens


Terroristen bestoken enclaves van het Syrische nationale leger (SNL) in de kust Maaf op het platteland van Lattakia met Grad-raketten tijdens de al-Anfal strijd. YouTube video van 5 april 2014.

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 7 april 2014 – Recente informatie, waarover de krant Al-Akhbar kon beschikken, toont aan dat een luchtbrug plaatsvond om terroristen van Jordanië naar de Turks-Syrische grens te vervoeren. Het gaat om jihadisten die in Jordanië een opleiding hebben gekregen.

.

Het zuidelijk aanvalsfront is daarmee verschoven naar het noorden. Al-Akhbar beschikt over bronnen die wijzen op een toenemende rol van Jordanië en Koning Abdullah II bij de gevechten in Kesab en de omgeving. Honderden terroristen werden overgevlogen van de luchthaven van Marka nabij Amman naar Antakya in de Turkse provincie Iskenderun.

.

Duizend jihadisten overgevlogen

.

Syrische oppositiebronnen hebben het over duizend jihadisten die werden overgevlogen vanuit Jordanië en nu tegen het Syrische nationale leger (SNL) en de nationale verdediging vechten in de Syrische provincie Lattakia.

.

De jihadisten beschikken over verschillende nationaliteiten zoals de Saudische, Tsjetsjeense en Jordaanse. Een groep van hen kreeg een doorgedreven opleiding in al-Rasifa, een regio ten noorden van de Jordaanse hoofdstad Amman.

.

Met de luchtbrug van de merendeels Tsjetsjeense terroristen naar Turkije dekt de Jordaanse koning zich in tegen vergeldingsmaatregelen door Syrië.

.

De gevechten in de Syrische provincie Lattakia concentreren zich op het noordelijk platteland en zijn het hevigst in de grensstad Kesab, die in meerderheid werd bewoond door Armeniërs. 670 families vluchtten uit Kesab toen terroristen hun oord binnenvielen op 21 maart 2014.

.

Open front

.

Doordat het SNL de eerste 24 uren geen partij bleek voor 5.000 jihadisten die Kesab en andere plaatsen in Noord-Lattakia binnendrongen, kwam er een open front. Door voortdurende nieuwe ladingen terroristen die terrein inpalmden in Lattakia, werd het SNL gedwongen reserve-eenheden uit diverse andere provincie te laten aanrukken. Ook de hulp van de nationale verdediging en honderden strijders van Hezbollah waren nodig om de oprukkende terroristen een halt toe te roepen.

.

Gratis Turkse medische verzorging

.

De jihadisten hebben de intentie om ook de steden al-Badrousieh en Ras al-Basit binnen te dringen. De propagandamachine van de terroristen laat uitschijnen dat versterkingen vooral komen van Syriërs uit Idlib, die in Lattakia de rebellen ter hulp komen. Maar volgens de Libanese krant Al-Akhbar zijn het vooral buitenlandse huurlingen die massaal de Turks-Syrische grens oversteken. De Turkse premier Erdogan maakt er geen geheim van dat hij de opstandelingen in buurland Syrië steunt en de grenzen – voor diegenen die willen vechten in Syrië – staan dan ook open, net als de Turkse ziekenhuizen waar jihadisten gratis medische verzorging krijgen. Dit tot groot ongenoegen van de lokale bevolking in de provincie Hatay, die meermaals trachtte dergelijke transporten met ziekenwagens naar Turkije te blokkeren. Ankara zet momenteel gepantserde ziekenwagens in om gewonde terroristen van het front in Syrië zonder problemen te laten genieten van gratis Turkse gezondheidszorgen. Opgelapte terroristen kunnen nadien opnieuw terreur plegen in Syrië.

.

Strategische plaatsen

.

De terroristen focussen zich voornamelijk op de kust Maaf en al-Badrousieh als plaatsen die ze niet uit handen willen geven. Talrijke strategische plaatsen zoals de militaire heuvel nummer 45 wisselden meermaals van controle. Zo blijven het SNL en terroristen een harde strijd voeren voor de controle over Jabal al-Nisr, al-Sawda, Bayt al-Shorouk en al-Khodra. Wat vandaag in regeringshanden is, is dat morgen niet meer en omgekeerd. Soldaten en terroristen vechten om elke vierkante meter terrein, om elk gebouw en elke heuvel in het noorden van Lattakia.

.

Duizenden doden

.

Een bloedige strijd, waarbij bulldozers en vele pick-ups moeten worden ingezet om de vele lijken van de frontlinie weg te halen. Vele jonge mannen die willen dat Syrië een democratische seculiere staat blijft tegen diegenen die de Levant willen omvormen tot een talibanstaat met een extremistische sharia interpretatie als leidraad.

.

Als Damascus in handen van deze terroristen valt, vallen straks ook Libanon en Dagestan en zal men niet nalaten om de hele Kaukasus om te vormen tot een islamitisch kalifaat. De doos van Pandora met terreur werd de voorbije weken verder opengezet door premier Erdogan zonder daarvoor te worden afgestraft door zijn basis. Zijn conservatieve-islamitische achterban gaf hem een vrijgeleide om nog tienduizenden extra terroristen in te huren, te laten opleiden en over de grens te sturen. Erdogan is geen man om, gesterkt door het schitterend resultaat van de lokale verkiezingen, op zijn lauweren te rusten. De volgende stappen voor de verdere vernietiging van Syrië werden reeds gezet. Kesab is pas het begin met als doel het SNL en de nationale verdediging te verzwakken en elders in Syrië terroristen nieuwe adem te gunnen.

.
Armeniërs in Kesab kennen al een hele geschiedenis van genocide en bloedbaden. Lees meer: http://www.genocide-museum.am/eng/28.03.2014.php

Armeniërs in Kesab kennen al een hele geschiedenis van genocide en bloedbaden. Lees meer: http://www.genocide-museum.am/eng/28.03.2014.php

.

BkFEyigCQAAXaox

Een Turkse ziekenwagen die gewonde terroristen afvoerde van het front in de Syrische provincie Lattakia.

.

BkIO8jKIcAAJuC3

Een Brits uitziende ziekenwagen werd ook gepot bij het aanleveren van hulp aan terroristen in Kesab.

.

Bkdk-zMCAAAQq4G

Ziekenwagens en ‘vrachtwagens met noodhulp’ worden ingezet om terroristen vanaf de Turkse grens Syrië binnen te smokkelen.

.

BkGUv6bCIAA3n26

Aan de Turkse kant van de grens met Syrië staan taxi’s, politievoertuigen, ziekenwagens en mensen van de Turkse geheime dienst klaar om gewonde terroristen van Jabhat al-Nusra van de snelste en beste zorgen te voorzien na hun terreurdaden aan het front in Syrië. Met bijzondere dank aan de Turkse premier Erdogan.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: