Nieuws

Nieuwe adem voor terroristen in Syrië


BjU62UFCIAAF8fY

De kruisvaardersburcht Krak des Chevaliers, de stad al-Husn en het westen van de provincie Homs zijn opnieuw in handen van het Syrische nationale leger (SNL). Het zijn opstekers, want elders in Syrië gaat het bloedvergieten in een hogere versnelling verder.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 7 april 2014 – Eind maart leek het stilaan dramatisch voor terroristen in Syrië met de verliezen die ze dag na dag bleven opstapelen tegenover het Syrische nationale leger (SNL), Hezbollah en de nationale verdediging. Het was echter stilte voor de storm die de Turkse premier Erdogan in petto had, samen met de duizenden Tsjetsjeense en andere terroristen die hij inhuurde via zijn contacten met de Saudische machthebbers.

Daraa

Eind maart leek alles nog voorspoedig te gaan. Terroristen konden beperkte terreinwinst boeken in het zuiden van Syrië, zoals de controle over de stad Da’el, maar het grootste deel van de provincie Daraa bleef in handen van het SNL.

Provincie Homs

Het westen van de provincie Homs kwam volledig onder controle van het regeringsleger, aldus een Syrische legercommandant tegenover Al-Alam. Vooral de controle over al-Husn en het kruisvaarderskasteel Krak des Chevaliers waren opstekers. 93 terroristen uit Saudi-Arabië, Palestina en Libanon werden er gedood toen ze de burcht wilden ontvluchten. Bij heel de ‘operatie al-Husn‘ werden volgens legerbronnen meer dan 250 terroristen gedood.

Yabroud en Ras al-Ain

De steden Yabroud en Ras al-Ain op het platteland van Damascus kwamen in handen van het SNL met de hulp van de Libanese verzetsbeweging Hezbollah, die ook de grens helpt beveiligen tegen de infiltratie van terroristen en wapens.

43 terroristen van het Vrije Syrische Leger (VSL) en het al-Nusra front werden door het Libanese leger aan de Syrisch-Libanese grens opgepakt, aldus het medium NNA.

Herleving terroristen dankzij Kesab

Maar toen kwam de ‘operatie al-Anfal’. Het was Turkije dat vanaf 21 maart 2014 massaal Jabhat al-Nusra en andere terroristen naar de Armeense stad Kesab stuurde. Damascus sprak over ‘een totale afgang voor deze barbaren’. (VIDEO) Na dagen van gevechten leek de balans bijzonder zwaar in de rangen van de door Turkije gesteunde en bewapende terroristen. Volgens Syrian Perspective werden de eerste dagen in de regio van Kesab 328 rebellen gedood en zouden er 829 verwond zijn.

Duizenden terroristen

Wat aanvankelijk werd afgedaan als een ‘nederlaag’, bleek uit te draaien op een open front tussen het SNL en terroristen met zware verliezen onder beide partijen. Turkije bleef duizenden nieuwe buitenlandse huurlingen over de grens sturen en er werd gevochten voor elke heuvel en elk gebouw. (Lees: Luchtbrug brengt terroristen van Jordanië naar Turks-Syrische grens)

Quneitra

Maar ook in Quneitra, nabij de grens met Israël, laaide de voorbije dagen het geweld op met zowel aan de kant van de rebellen als het SNL ruim honderd doden.

Damascus

Het centrum van de Syrische hoofdstad kreeg de voorbije dagen tientallen mortiergranaten te verwerken, die door terroristen op alle wijken werden afgeschoten. Een terreurcampagne om de bevolking te overtuigen het seculiere bewind in Damascus om te ruilen voor steun aan de rebellen.

Aleppo en al-Layramoun

Terroristen kregen controle over de heuvel Tell Shuwehneh in de westelijke rand van Aleppo (kaart) en het rond punt van al-Layramoun (kaart) in Aleppo. Intense gevechten tussen het SNL en terroristen om de controle over het stadsdeel al-Layramoun blijven voortduren. De Syrische luchtmacht voerde tientallen luchtbombardementen uit op schuilplaatsen van rebellen over heel Aleppo met een aanzienlijk aantal burgerslachtoffers naast doden in de rangen van de terroristen, die men viseert in hun schuilplaatsen.

Islamitisch kalifaat

De terroristen hebben een duidelijke boodschap aan de Syrische bevolking. Zolang jullie de oprichting van een islamitisch kalifaat niet steunen en de huidige bestuurders de macht ontnemen, zullen burgers nergens veilig zijn voor onze terreur: niet in Homs, niet in Aleppo, niet in Idlib, niet in Quneitra, niet in Damascus…, kortweg nergens in Syrië.

Turkije en Saudi-Arabië

Dankzij nieuwe miljoenen dollars en duizenden nieuwe terroristen van het duivels verbond tussen Turkije en Saudi-Arabië heeft de terreur in Syrië een nieuwe adem gekregen.

Een hele generatie van jongeren zal zijn laatste adem uitblazen in Syrië. Syrië is een land geworden van martelaren. Een land met dode terroristen uit alle uithoeken van de wereld. En niemand weet hoe er snel een einde aan dit bloedvergieten kan komen.

.

Jezuïetenpater Frans van der Lugt (75 jaar) doodgeschoten in Homs

633057

Beeld uit het laatste NOS-interview met pater Van der Lugt. (Bron: NOS)

Lees: Nederlandse pater in Syrië gedood

Lees: Collega sprak pater kort voor dood

.

P108_01

NOS-teletekst van 7 april 2014.

.

P109_01

NOS-teletekst van 7 april 2014.

.

Toon uw medeleven en plaats een bericht onder het ‘in memoriam’ hier.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Nieuwe adem voor terroristen in Syrië

  1. God bless syrie

    Geplaatst door Nizar | 7 april 2014, 19:38

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: