Nieuws

Belgisch gerecht bijzonder mild voor terreurdaden in Syrië


De dertienjarige Younes uit de Brusselse deelgemeente Molenbeek vecht momenteel samen met zijn broer aan het front in Syrië. (Foto: La Capitale)

De dertienjarige Younes uit de Brusselse deelgemeente Molenbeek vecht momenteel samen met zijn broer aan het front in Syrië. (Foto: La Capitale)

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 9 april 2014 – De Belgische kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft dinsdag een 26-jarige terrorist vrijgelaten. Volgens het Belgische persagentschap Belga was de man afkomstig uit Deinze, een stad met ongeveer 30.000 inwoners in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen.

De 26-jarige man gaf zelf toe dat hij negen maanden aan het Syrische front vocht en aldaar ernstig gewond raakte. De jihadist keerde eind januari via Turkije terug naar België. Daar werd hij opgepakt en naar een ziekenhuis gebracht voor verdere verzorging.

Terreurdaden toegegeven

Nadat hij twee maanden in de gevangenis had gezeten, werd hij door de raadkamer vrijgelaten. Het beroep van het federaal parket tegen de vrijlating van de terrorist werd gisteren verworpen door de KI.

De man gaf tijdens zijn verhoor terroristische activiteiten toe.

Advocaat Ergun Top vond de vrijlating de enige logische keuze: “Alle groeperingen in het Syrisch conflict begaan misdaden. De vrijlating van mijn cliënt moet een signaal zijn voor andere Syriëstrijders, die om naïeve redenen vertrokken naar het front, dat terugkeren naar België mogelijk is zonder een lange gevangenisstraf”.

Dertienjarige jihadist

Intussen zijn twee nieuwe jihadisten vertrokken naar het front in Syrië: Abdelhamid (27 jaar) en Younes (13 jaar). Het zijn zonen van een handelaar uit de Brusselse deelgemeente Molenbeek, aldus de regionale krant voor Brussel en Waals-Brabant, La Capitale.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Belgisch gerecht bijzonder mild voor terreurdaden in Syrië

  1. Naïef of niet, moord blijft moord. Laat dit een signaal zijn om er niet naartoe te gaan.

    Geplaatst door Luc Vervliet | 11 april 2014, 20:23

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: