Nieuws

Vlaamse moslima’s naar Syrië om te huwen met terroristen


5343d3991a9d0

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 10 april 2014 – Zeker vijf moslima’s uit Antwerpen zijn vertrokken naar het oorlogsfront in Syrië. “Daar zullen ze wellicht trouwen met Syriëstrijders”, zo schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg in hun editie van vandaag. Eerder reisden ook al vrouwen uit België naar Syrië om hun strijdende partner te vergezellen, maar de afreis van vijf vrouwen in groep om een rebel aldaar te huwen is een nieuwe tendens.

De jonge vrouwen zijn allen tussen 18 tot 21 jaar en zullen huwen in Syrië. Dat is immers de hoofreden van hun reis. Zeker één vrouw liet weten al gehuwd te zijn met een terrorist aldaar en ‘bijzonder gelukkig te zijn’.

Bufferzone voor terroristen

De gevechten in Syrië gaan intussen onverminderd voort. Terroristen krijgen daarbij de steun van NAVO-lid Turkije, dat een bufferzone wil creëren in het noorden van Syrië met een uitvalsbasis voor de terroristen.

Het idee voor zulke bufferzone werd reeds in detail uitgewerkt door het Brookings Institution in hun Midden-Oosten memo nummer 21 van maart 2012: ‘Assessing Options for Regime Change‘.

Rankous

In de Qalamoun, op het platteland van Damascus, kreeg het Syrische nationale leger (SNL) de controle over de stad Rankous, volgens Breaking News Network. Het al-Nusra front en de al-Islam brigade gaven hun nederlaag en de dood van 140 van hun terroristen reeds toe.

Al-Haramiyeh berg

Op het noordelijk platteland van Lattakia kregen regeringssoldaten de controle over de berg al-Haramiyeh tot het zuiden van de al-Naser berg.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: