Nieuws

Herdenkingen voor pater Frans van der Lugt


Pater Frans van der Lugt tijdens zijn vijftigste verjaardag in dienst van Jezus in 2009 in Al-Ard, zijn project in Homs met onder meer een centrum voor gehandicapten, een retraitehuis en een wijnmakerij.

Pater Frans van der Lugt tijdens zijn vijftigste verjaardag in dienst van Jezus in 2009 in Al-Ard, zijn project in Homs met onder meer een centrum voor gehandicapten, een retraitehuis en een wijnmakerij.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 11 april 2014 – Hieronder volgt een overzicht van herdenkingsmomenten voor de Nederlandse pater Frans van der Lugt, die op maandag 7 april 2014 werd vermoord door gewapende mannen in Homs in Syrië. Frans werd in 1938 in Den Haag geboren als zoon van een bankier en groeide op in Amsterdam.

Pater van der Lugt werd eerder al herdacht in Homs. (VIDEO)

Hebt u weet van andere herdenkingen voor vader Frans en/of slachtoffers van de oorlog in Syrië, dan kan u dit aan onze redactie laten weten via: info@mwsyria.com.

Herdenkingen voor pater Frans van der Lugt:

m_FransVanDerLugt080414

Vrijdag 25 april 2014:

– Een speciale dienst om 11 uur in de Ombrecht(straat)kerk in Amsterdam. Bij de bijeenkomst zullen vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlandse bisschoppen en afgevaardigden van Syrische geloofsgroepen in Nederland aanwezig zijn. Pater Frans bezocht hij de kerk van Onze Lieve Vrouw van de Allerheiligste Rozenkrans (Obrechtstraatkerk) toen hij op het Ignatiuscollege zat. (Meer info)

Dinsdag 15 april 2014:

– Oecumenische herdenking van de martelaren en geloofsgetuigen van onze tijd, zoals pater-jezuïet Frans Van der Lugt, die op 7 april werd vermoord in het Syrische Homs. Om 18 uur. Voorgegaan door Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen in de Sint-Carolus Borromeuskerk, Conscienceplein, Antwerpen. (Het volledige programma van de Goede Week met Sant’Egidio) (Kerknet)

Maandag 14 april 2014:

– In de Onze Lieve Vrouwekerk te Apeldoorn komen om 19 uur kardinaal Eijk en vertegenwoordigers van diverse andere christelijke kerken bijeen voor de gebedsdienst voor de vrede, georganiseerd door de Sant’Egidiogemeenschap Apeldoorn. Ook hier wordt pater Van der Lugt herdacht, als iemand die zich vijftig jaar lang heeft ingezet voor de dialoog tussen verschillende bevolkingsgroepen en religies in Syrië. Ook alle andere christenen die vervolgd en omgekomen zijn omwille van hun geloofsovertuiging worden herdacht en opgedragen in gebed. (Meer info)

Zondag 13 april 2014:

– Martinuskerk in Sint-Oedenrode om 10.30 uur. De dienst wordt rechtstreeks uitgezonden door RKK/NOS op Nederland 2. In de eucharistieviering wordt de Jezuïetenorde vertegenwoordigd door Pater Jan Peters, die met pater Frans van der Lugt samenwerkte in Beiroet. (Meer info)

Zaterdag 12 april 2014:

Manifestatie voor Kessab in Den Haag, gevolgd door een herdenkingsmoment voor pater Frans van der Lugt. Vanaf 14 uur aan het Malieveld in Den Haag. (Meer info)

Vrijdag 11 april 2014:

– Sint-Nicolaasbasiliek Prins Hendrikkade 73 te Amsterdam (tegenover Centraal Station op 1 minuut lopen). De ‘Avond van de Martelaren’ begint om 18.30 uur met een Eucharistieviering, waarna om 19.30 uur de gebedsavond zal beginnen. Vijf Nederlandse bisschoppen en de koptisch-orthodoxe bisschop Baramousy zullen ook aanwezig zijn bij het opdragen van de mis. De avond eindigt rond 21.30 uur. Voor meer informatie: www.kerkinnood.nl (Meer info)

Eerdere herdenkingsmomenten

De in Syrië vermoorde pater Frans van der Lugt werd onder meer reeds herdacht op het pleintje bij de Marikenstraat in Nijmegen (VIDEO) en in de Agathakerk  in Beverwijk.

Ook paus Franciscus verklaarde diep geraakt te zijn door de brute moord op de Nederlandse pater.

Mediawerkgroep Syrië.

Advertenties

Reacties

2 gedachtes over “Herdenkingen voor pater Frans van der Lugt

  1. Een heel moedige en bewonderenswaardige man.

    Geplaatst door jovanbio | 11 april 2014, 20:21
  2. Aloho mhasele,wat uit het syrisch betekent : God neme zijn ziel.

    Geplaatst door Syrier | 12 april 2014, 01:44

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: