Nieuws

Terroristische organisatie VSL wil een overeenkomst sluiten met Israël


bibi-syrian-hospital-e1392741365596-635x357

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu op 18 februari 2014 tijdens een bezoek aan een veldhospitaal van het Israëlische leger in Ramat ha Golan in Noord-Israël, waar gewonde terroristen van het front in Syrië alle medische voorzieningen krijgen. (Foto: Kobi Gideon /GPO/FLASH90)

.

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 15 april 2014 – De terroristische organisatie Vrije Syrische Leger (VSL) wil een overeenkomst sluiten met Israël. Dat meldde de Israëlische krant Haaretz op basis van wat de rebellen tegen Al Arab hebben gezegd. ( http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.580169 ) Het VSL is bereid om de Syrische claim op de Golanhoogte voor altijd op te geven in ruil voor Israëlische luchtsteun tegen het Syrische nationale leger (SNL).

Kamal al-Labwani heeft volgens de krant onder andere het volgende gezegd: “Waarom zouden we de Golanhoogte niet kunnen verkopen? Geen probleem. Dat is veel beter dan Syrië en de Golanhoogte in één keer te verliezen, want de strijd is eigenlijk al gewonnen door Bashar al-Assad als we geen zwaardere wapens krijgen. Als Israël zich niet mengt in het conflict, dan zal het Westen niet ingrijpen in Syrië”, aldus de terrorist Kamal al-Labwani, die een prominent lid van de Syrische oppositiegroep en een vijand van Syrië is.

Het VSL, dat door Saudi-Arabië gesteund wordt, wil dat Israël een no-fly-zone instelt om te voorkomen dat president Assad de strijd op korte termijn zal gaan winnen zoals nu lijkt te gebeuren. Het Syrische bestuur wist recent de strategische stad Yabroud en andere plaatsen in de Qalamoun op het platteland van Damascus te veroveren en te bevrijden van terroristen.

Door deze belangrijke overwinningen wordt de beveiliging van de route richting Damascus, Aleppo en de Middellandse kust zeker gesteld. Yabroud was één van de laatste terroristische bolwerken in de buurt van de Libanese grens. De val van deze stad zal ook de toevoer van Libanese terroristen doen stoppen.

Chessy.

Advertenties

Reacties

2 gedachtes over “Terroristische organisatie VSL wil een overeenkomst sluiten met Israël

  1. Deze vuile veraders van deVSL zijn erger daan de joodse staat zelf. die moeten uitgerooid worden.
    Golan is syrie,s grond gebied en mag nooit opgegeven worden.God bless syria.

    Geplaatst door Nizar | 15 april 2014, 21:16
  2. Dit is op oogenhand herblogd.

    Geplaatst door oogenhand | 18 april 2014, 11:07

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: