Nieuws

Dreigende taal en oproep tot jihad door woordvoerder ISIS


Abu Muhammad al-Adnani, de woordvoerder van de 'Islamitische Staat van Irak en Sham' (ISIS).

Abu Muhammad al-Adnani, de woordvoerder van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS).

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 19 april 2014 – “Wie ons de oorlog verklaart, laat die beslist duizend keren nadenken voor hij dat besluit neemt”, liet de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) aan haar tegenstanders weten in een recente audioboodschap. (AUDIO) Het is zonder meer dreigende taal van de ISIS-woordvoerder, terrorist Abu Muhammad al-Adnani. Hij beweert dat ISIS nog sterker is geworden sinds haar oprichting en dat haar gezegende operaties niet ophouden totdat een islamitisch emiraat wordt gesticht in de Levant.

Strijd tegen de ‘rawafid’ of ‘ongelovigen’

We zullen niet rusten totdat het kruis gebroken wordt en de varkens afgeslacht en deze ongelovigen de ‘Jizja’ – een bijzondere belasting voor niet-gelovigen – betalen.” Verder waarschuwde al-Adnani eenieder die ISIS de oorlog wil verklaren of in de weg staat. Hij zei hierover letterlijk: “Wie ons de oorlog wil verklaren moet duizend keren nadenken voordat hij zo’n besluit neemt.” Hij zette de schijnwerpers op Irak door te zeggen dat de strijd daar ‘een strijd is tussen afvalligheid en het monotheïsme’, ‘een strijd tussen de waarheid en de valsheid’, alsook ‘een strijd tussen de rawafid en de soennieten’. De ‘rawafid’ is het meervoud van ‘rafida’ of ‘elkeen die weigert te geloven in hun extremistische visie van de islam’.

Moslims moeten democratie verwerpen”

De woordvoerder van de terreurorganisatie beklemtoonde dat de strijd niet zal stoppen, behalve als één van de twee strijdende groepen zou worden verslagen; want een samenleven en echte vrede is volgens hem niet mogelijk met de ‘rawafid’. Hij zei verder dat de tijd is aangebroken voor moslims wereldwijd om de democratie te verwerpen; want volgens hem zal democratie hen enkel problemen en vernedering opleveren. Het ogenblik is volgens hem daar dat de moslims afstand gaan nemen van ‘hun verraderlijke politici die slechts hun persoonlijke doelstellingen willen behalen op de rug van de moslims’.

Oproep tot jihad

De tijd is aangebroken dat de moslims zich realiseren dat er geen andere weg meer mogelijk is dan de weg van de jihad. Zonder de jihad is er geen eer, glorie, vrijheid en leven mogelijk. Moslims moeten zich wereldwijd voegen bij de jihadisten. Diegenen die zich aansluiten bij ISIS zullen hulp krijgen van de Arabische moslims en wereldwijd bijval genieten van bekeerde moslims. Weldra zullen we zo de overwinning behalen in Irak en Syrië.”

Na het beluisteren van de audioboodschap van de terrorist Abu Muhammad al-Adnani kunnen we een aantal conclusies trekken:

1.     ISIS heeft al-Qaida van de troon gestoten en is nu de nummer één terreurorganisatie.

2.     ISIS zal zeker verwikkeld raken in een bloedige strijd in Syrië, evenals daarbuiten tegen haar tegenpolen.

3.     ISIS zal internationale aanslagen plegen en Europese moslims hiervoor inzetten.

4.     ISIS heeft slapende cellen in het Westen.

5.     Europa zal binnenkort kennis maken met ISIS.

Het is een bekend gegeven dat ISIS al jarenlang bezig was met het ronselen van jongeren in het Westen. De grondleggers waren Reduan al-Issa en zijn schoonzoon Mohamed Chentouf, maar later werd dit verder gezet door de Britse extremist Anjem Choudery. Die heeft een hele grote rol gespeeld in de radicalisering van de Belgische en Nederlandse jongeren.

Het is een kwestie van tijd voordat de Nederlandse en Belgische jongeren aanslagen gaan plegen in Nederland en België. Vooral nadat een aantal Nederlandse en Belgische extremisten op diverse aangelegenheden hun eed van trouw hebben gezworen aan ISIS en aan de terrorist en leider van ISIS, Abu Bakr al-Bagdadi.

VIDEO: Eed van trouw (Nederland).

VIDEO: Eed van trouw (België).

Chessy.

Reacties

3 gedachtes over “Dreigende taal en oproep tot jihad door woordvoerder ISIS

  1. Wordt het niet eens tijd om deze hele Isis issue niet alleen door politici te laten uitmaken. De appeal die Isis heeft is eerder voer voor sociologen, pyschologen, ook wel economen. Er zullen altijd mensen zijn die Jim Jones (kennen we die nog) achtige avonturen willen aangaan. In Isis’ geval is het een dodelijke cocktail van mensen die gemakkelijk te beinvloeden zijn, religie als (oudste) excuus gebruiken voor de vreselijkste misdaden, haatzaaiers die vrij spel hebben onder de Moslem gemeenschap, maar ook de uitzichtloosheid van het eigen bestaan.

    Geplaatst door Eric | 23 september 2014, 18:39
    • Hi,woon reeds 14 j in een arabisch land en het maakte me nooit uit welk geloof of huidskleur iemand had,nu weet ik wel beter wat betreft arabieren,ik had het er moeilijk mee maar eerlijkheidshalve,ze verknoeien hun eigen leven!!

      Geplaatst door georges bellen | 30 september 2014, 22:47

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: ISIS verklaart al-Qaida ‘mubtadi’ of ‘afvallige moslims’ | Mediawerkgroep Syrië - 22 april 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: