Nieuws

Syrische orthodoxe bisschoppen werden net een jaar geleden ontvoerd


(Foto: Kerknet)

De Syrisch-orthodoxe metropoliet Gregorios Yohanna Ibrahim (links) en de Grieks-orthodoxe aartsbisschop Boulos al-Yazigi (rechts). (Foto: Kerknet)

KERKNET (Kathpress) – BRUSSEL – 22 april 2014 – Vandaag, dinsdag 22 april, is het net een jaar geleden dat de Syrisch-orthodoxe metropoliet Gregorios Yohanna Ibrahim en de Grieks-orthodoxe aartsbisschop Boulos al-Yazigi door onbekenden werden ontvoerd. Sindsdien werd niets meer over hen gehoord. Desondanks wordt gehoopt dat zij, net als de recent vrijgelaten orthodoxe zusters van het klooster van de H. Thekla in Maaloula, dit avontuur toch overleven.

Gehoopt wordt dat de bemiddeling van sjeik Tarmin bin Hamad Al Thani van Qatar, die goede banden heeft met sommige rebellen in Syrië en die er al eerder in is geslaagd om gijzelaars vrij te krijgen, alsnog resultaat zal hebben. De vrijlating van de orthodoxe zusters was mede aan zijn bemiddeling te danken.

De twee orthodoxe bisschoppen werden een jaar geleden ontvoerd toen zij op weg waren naar Al Mansura, om over de vrijlating van een ontvoerde priester te onderhandelen. Hun bestuurder, een diaken, werd ter plaatste terechtgesteld. Voor de oorlog woonden er in Syrië 21 miljoen mensen, onder wie 90% moslims en 6% christenen.

Bron: Kerknet.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: