Nieuws

President Assad: De ‘actieve fase’ van de oorlog in Syrië is dit jaar ten einde


De Syrische president Bashar al-Assad.

De Syrische president Bashar al-Assad.

ISLAM TIMES – 8 april 2014 – De Syrische president Bashar al-Assad vermoedt dat de oorlog in zijn land tegen het einde van het jaar grotendeels zal zijn geindigd, aldus een voormalige Russische premier die onlangs een ontmoeting heeft gehad met president Assad.

Sergey Stepashin, die als premier in 1999 diende onder de toenmalige president Boris Jeltsin en nu de leiding heeft over een charitatieve organisatie, ontmoette de Syrische leider vorige week in Damascus tijdens een bezoek aan het Midden-Oosten, meldde het persbureau Itar-Tass maandag.

“Op mijn vraag over hoe de militaire operaties verliepen, zei president Assad: “Dit jaar wordt de ‘actieve fase’ van de militaire activiteit in Syrië beëindigd. Daarna zullen we dit moeten verschuiven naar wat we reeds doen: terroristen bestrijden, aldus Stepashin volgens het Russische persbureau.

Stepashin verklaarde dat hij ook met Assad had gesproken over de economische samenwerking tussen Syrië en Rusland.

In Genève in Zwitserland organiseerde Rusland samen met de Verenigde Staten vredesbesprekingen tussen de Syrische regering en haar vijanden welke waren gestart in januari. Men kwam echter niet tot overeenstemming en het lijkt onwaarschijnlijk dat een nieuwe ronde spoedig zal beginnen. Dit komt voor een deel vanwege de hoge spanning tussen Rusland en het Westen over Oekraïne.

President Assad heeft de gewapende milities teruggedreven rond Damascus en beveiligt het grootste deel van centraal-Syrië. Tevens heeft hij de controle hervat in het merendeel van het land

Hezbollah-secretaris-generaal Sayyed Hassan Nasrallah zei in een interview gepubliceerd op maandag dat president Assad zich als kandidaat beschikbaar zou stellen voor een herverkiezing dit jaar en dat voor hem de dreiging van omverwerping sterk is afgenomen.

Bron: Islam Times.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: