Nieuws

Syrië: Hassan al-Nouri is de tweede presidentskandidaat


20140424-163922_h540785

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 25 april 2014 – Hassan al-Nouri is de tweede sollicitant voor het Syrische presidentschap, die zijn kandidatuur indiende bij het Hoge Constitutionele Hof, volgens het Syrische persbureau SANA.

Woensdag diende Syrisch parlementslid Maher Abdul-Hafiz Hajjar reeds zijn kandidatuur in voor de stembusslag die op 3 juni 2014 zal plaatsvinden.

Hassan al-Nouri werd op 9 februari 1960 geboren in Damascus. Hij behaalde een baccalaureaat in economie en handel (Zakenadministratie) aan de universiteit van Damascus in 1982.

Hij behaalde een doctoraat in algemeen beheer (Personeelsbeleid) aan de John F. Kennedy Universiteit in San Francisco in Californië (Verenigde Staten) in 1989.

Al-Nouri werkte als secretaris bij de Kamer van Koophandel in Damascus van 1997 tot 2000. Hij was parlementslid van 1998 tot 2003 en staatssecretaris voor administratieve ontwikkeling van 2000 tot 2002.

Al-Nouri is de leider van het Nationaal Initiatief voor Administratie en Verandering in Syrië.

Hij is getrouwd en heeft vijf kinderen.

Kandidaten voor de presidentsverkiezingen in Syrië moeten de steun krijgen van minstens 35 parlementsleden en kunnen hun kandidatuur nog indienen tot donderdag 1 mei 2014.

Een woordvoerder van het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken zei: “Syrië bevestigt dat echte legitimiteit bepaald zal worden door de stembussen. Het is aan de Syrische mensen om iemand te  kiezen om hen te leiden in de komende fase. Dit gebeurt voor het eerst in de moderne geschiedenis door pluralistische verkiezingen, ondanks obstakels waarmee het Syrische volk dient af te rekenen.”

Malik Imran.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: