Nieuws

Minister: Reparatiewerkzaamheden gestart om elektriciteit in Maaloula te herstellen


20140418-221323_h539738SANA – PLATTELAND VAN DAMASCUS – 18 april 2014 – De minister van Elektriciteit Imad Khamis heeft gezegd dat onderhoudsteams vrijdag gestart zijn met het herstellen van het elektriciteitsnetwerk in Maaloula in de provincie Damascus om de stroom in het gebied zo snel mogelijk te herstellen.

Tijdens een rondleiding door het gebied op vrijdag bekeek minister Khamis de schade aan de elektriciteitsinfrastructuur die de gewapende terroristengroepen hebben veroorzaakt. Hij benadrukte hierbij dat de terroristische acties de wilskracht van het Syrische volk nooit zullen ondermijnen en de samenwerking en harmonie tussen Syriërs nooit zullen verstoren.

De gouverneur van Damascus, Hussein Makhlouf, zei dat alle beschikbare mankracht ingezet is om de elektriciteit in Maaloula te herstellen zodat alle bewoners van de stad kunnen terugkeren naar hun huizen.

Patriarch Mousa al-Khoury van het Patriarchaat van Antiochië en het gehele Oosten zei dat Syriërs vrede en vriendschap hebben verspreid in de wereld. “De terroristische oorlog zal de Syriërs nog meer vastberaden maken om zich te verenigen dankzij de offers van het Syrische nationale leger (SNL), dat alle Syrische spectrums vertegenwoordigt”, aldus de patriarch.

Hij vertelde dat archeologische artefacten uit de oudheid gestolen werden uit kerken en vervolgens vervoerd werden door professionals die de terroristische groepen in Maaloula begeleidden.

Een delegatie van journalisten en politieke en culturele personen bezochten Maaloula, waar zij geschokt waren over de mate waarin de terroristen de stad en het historische en religieuze erfgoed gevandaliseerd hadden.

M. Nassr/ M. Ismael / H. Sabbagh.

.

20140418-221252.

20140418-221309.

Bron: SANA.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: