Pers

PERSBERICHT: Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de terreuraanslagen van 29 april 2014 in Syrië


20140429-151240

PERSBERICHT: Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de terreuraanslagen van 29 april 2014 in Syrië

Mediawerkgroep Syrië

29 april 2014

De Mediawerkgroep Syrië reageert geschokt op de terreuraanslagen van 29 april 2014 in Homs en Damascus in Syrië. Als Mediawerkgroep Syrië drukken wij ons medeleven uit met de getroffen families van doden en gewonden – waaronder vele schoolkinderen – alsook met de Syrische regering en het Syrische volk. Opnieuw zien we dat elke buitenlandse inmenging en steun aan gewapende terreurgroeperingen door regionale en westerse landen nergens toe leidt.

Wij wensen de Syrische bevolking veel sterkte om dit zoveelste drama te boven te komen en veroordelen deze terreuraanslagen bijzonder scherp. Het is verbijsterend dat zoiets blijft gebeuren in Syrië, een land met een bevolking die bekendstaat als bijzonder vredelievend. Het brutale en laffe geweld tegen weerloze Syriërs, dat bijna uitsluitend afkomstig is van buitenlandse huurlingen, moet door iedereen krachtdadig veroordeeld worden.

Syrië stond altijd voor een seculiere en solidaire samenleving en dit moet ook blijven. Terreuracties zoals vandaag zijn onaanvaardbaar en dit is NIET de vrijheid die het Syrische volk wenst. We benadrukken dat elke poging om Syrië verder te destabiliseren een dramatische invloed zal hebben voor de hele regio.

We vragen aan de internationale gemeenschap en alle politici om de rebellen niet langer politiek, financieel en materieel – met ondermeer wapens en communicatieapparatuur – te steunen.

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32 487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: