Nieuws

Zevende presidentskandidaat Dr. Bashar al-Assad krijgt de wind van voren


Bl4jKq9CYAAyzaP

President Bashar al-Assad, zelf een moslim, is een grotere vriend voor de christenen dan vele Europese en Amerikaanse leiders.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 29 april 2014 – De Syrische parlementsvoorzitter Mohammad Jihad al-Laham kondigde maandag de kandidatuur aan van Dr. Bashar Hafez al-Assad voor de presidentsverkiezingen van 3 juni 2014, aldus het persbureau SANA.

Bashar al-Assad werd op 11 september 1965 geboren als zoon van Anisa Makhlouf. Hij studeerde aan het Martelaar Bassel al-Assad Instituut in Damascus en kreeg een hogeschooldiploma in 1982.

Bashar al-Assad werd lid van de Baath Arabische Socialistische Partij in 1979. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Damascus en studeerde af in 1988. Assad specialiseerde zich in de oogheelkunde en werd opgeleid aan het Tishreen Militair Hospitaal voor zijn studie in het gerenommeerde Western Eye Hospital, verbonden aan het Imperial College in Londen, tussen 1992 en 1994.

Al-Assad werd ingelijfd in het leger en de strijdkrachten toen hij derdejaarsstudent aan de universiteit was. Later, na zijn terugkeer uit Groot-Brittannië, volgde hij vele militaire cursussen en verhoogde hij in militaire rangen.

Hij leidde de Syrische Computergemeenschap (SCS) tussen 1996 en  2000, in welke periode hij het ​​Nationaal Informatica Programma lanceerde dat hielp om internetdiensten beschikbaar te stellen voor iedereen en de cultuur van informatietechnologie verspreidde over heel het land.

Bashar al-Assad werd verkozen tot president van de Syrische Arabische Republiek in juli 2000 en werd herkozen in mei 2007.

Hij trouwde met Asmaa al-Akhras in 2001 en het koppel kreeg twee zonen – Hafez en Karim – en een dochter Zein.

Eerder ontving de voorzitter van de Volksvergadering kennisgeving van het Hoge Constitutionele Hof van de volgende presidentskandidaten:

·         Maher Abdul-Hafiz Hajjar, onafhankelijk Syrisch parlementslid, verkozen op de lijst van het Volksfront voor Verandering en Bevrijding  voor de stad Aleppo.

·         Hassan al-Nouri, gewezen parlementslid, gewezen minister, zakenman en huidig leider van het Nationaal Initiatief voor Administratie en Verandering in Syrië. Hij is afkomstig uit Damascus.

·         Sawsan Omar al-Haddad, geboren in 1963 en afkomstig uit de provincie Lattakia.

·         Sameer Ahmad Mo’alla, geboren in 1961 en afkomstig uit de provincie Quneitra.

·         Mohammad Firas Yassin Rajjouh, geboren in 1966 en afkomstig uit de provincie Damascus.

·         Abdul-Salam Youssef Salameh, geboren in 1971 en afkomstig uit de provincie Homs.

Het Opperste Grondwettelijk Hof begon met het ontvangen van de kandidaturen op 22 april 2014. Op 1 mei 2014 moeten alle kandidaturen ingediend zijn. Vijf dagen later zullen alle namen van presidentskandidaten gepubliceerd worden in officiële kranten.

Ali Haidar, het hoofd van de Syrische Nationale Socialistische Partij meldde intussen het organiseren van presidentsverkiezingen in Syrië te steunen.

Damascus

In de stad Damascus alleen zullen 1.500 verkiezingscentra worden opgericht met 5.000 stembussen, liet de gouverneur van Damascus, Bisher al-Sabban, intussen weten. Zes miljoen mensen wonen momenteel in de Syrische hoofdstad.

Feestgevoel in Syrië

In verschillende steden en regio’s in Syrië ontstonden maandag spontane bijeenkomsten om de komende stembusgang te vieren, alsmede de vele overwinningen die het Syrische nationale leger (SNL) de afgelopen dagen behaalde. Op vraag van de Syrische president werd geweervuur als vreugdesymbool achterwege gelaten. President Assad vroeg ook alle burgers om tijdig naar de stemlokalen te gaan op 3 juni 2014.

Opstekers voor Assad

De Syrische president heeft momenteel de wind van voren. Na meer dan een week konden ingenieurs de elektriciteit herstellen in de provincie Aleppo. Terroristen hadden daar verbindingen tussen krachtcentrales gesaboteerd.

Kesab en Samra vrij van terroristen

Zowel in de provincies Aleppo als Lattakia boekte het Syrische nationale leger (SNL) terreinwinst en kon men nieuwe infiltratiepogingen van terroristen verhinderen. De steden Samra en Kesab op het platteland van Lattakia werden vrijgemaakt van terroristen en kwamen volledig onder controle van regeringssoldaten. Deze plaatsen worden weldra heropgebouwd na de vernielingen toegebracht door rebellen. Op andere plaatsen in de provincie Lattakia werden de terroristen achtervolgd, ingesloten en werd met hen afgerekend.

Tot 3.000 terroristen gedood in Lattakia

Volgens Syrian Perspective kwamen bij de recentste militaire operatie in Lattakia 2.000 tot 3.000 terroristen om het leven. Het dodental is zo gigantisch dat het leger maatregelen moet nemen om uitbraak van ziektes te voorkomen met de hitte gedurende de dag.

Damascus: duizenden huurlingen gedood

Het SNL kreeg de totale controle over de regio Qalamoun en de Libanees-Syrische grensregio op het platteland van Damascus.

Zabadani in Damascus viel in regeringshanden nadat de laatste rebellen zich daar overgaven aan de autoriteiten.

In Maliha in Damascus werden zondag volgens Syrian Perspective 238 Tsjetsjeense, Saudische en Egyptische terroristen gedood. In de hele regio gaat het om ruim 4.000 gedode terroristen sinds de campagne tegen terroristen daar begon.

Nachtmerrie voor rebellen

Het is duidelijk: tegen de presidentsverkiezingen zullen de Syrische autoriteiten de controle verwerven over Damascus, het platteland van Damascus en de hele provincies Tartous, Homs en Lattakia. De rebellen zullen daar alleen nog een beroep kunnen doen op individuele terroristen die door het net glippen, maar van enige rebellenstructuur zal daar geen sprake meer zijn. Het is een nachtmerrie scenario voor de vijanden van Syrië dat hun huurlingen na drie jaar meer dan ooit verwijderd zijn van de macht in Damascus.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Reeds elf presidentskandidaten in Syrië | Mediawerkgroep Syrië - 30 april 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: