Nieuws

Kans op terreuraanslag in Nederland substantie​el door Syriëgangers


De Nederlandse ex-militair van Syrische origine, jihadist Yilmaz (links), met ‘polderjihadist’ Victor Droste (alias Zakariya al-Hollandi – rechts).

De Nederlandse polderjihadisten Yilmaz (links) en Victor Droste, alias Zakariya al-Hollandi (rechts).

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 30 april 2014 – Volgens Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), blijft de kans op een aanslag in Nederland of op Nederlandse belangen in het buitenland substantieel. Het dreigingsniveau is sinds maart de op één na hoogste van de vier niveau’s: minimaal, beperkt, substantieel en kritiek.

Substantieel

Het dreigingsniveau in Nederland blijft ‘substantieel’. Dit betekent dat de kans op een aanslag tegen Nederland reëel is.

Dick Schoofs gaf nadere uitleg over het huidige dreigingsniveau: “De dreiging die uitgaat van Nederlanders die aansluiting zoeken en vinden bij aan al-Qaida verwante terreurgroepen in Syrië en van personen die terugkeren, is onverminderd groot. Het gaat inmiddels om ruim honderd uitreizigers, waarvan er zich ruim zeventig nog steeds in Syrië bevinden. Het aantal terugkeerders met of zonder strijdervaring in Syrië is toegenomen tot ruim twintig personen. De inzet van de Nederlandse overheid is dan ook primair gericht op het indammen van deze dreiging en het voorkomen van nieuwe aanwas. Zeker tien jihadgangers uit Nederland zijn inmiddels in Syrië om het leven gekomen. Vanwege de ernst en omvang van de potentiële dreiging is de inzet van alle contraterrorisme-partners sinds begin vorig jaar geïntensiveerd. De interventies en aanpak worden in het licht van de genoemde ontwikkelingen onverkort voortgezet.”

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: