Nieuws

Wie zijn de Qadesh?


1538920_675926052453063_5067951370240801282_n

De Qadesh.

SYRIAN PERSPECTIVE – 19 april 2014 – De Qadesh is de naam van een nieuwe groepering  in de Syrische oorlog. Wie is deze groep en wat doet deze groep? Qadesh – in het Arabisch ( قادش ) – is de afkorting van Qowatt al-Amn wa al-Daa’m al-Shaa’bi en staat voor Veiligheid en Volkssteunkrachten. De goed opgeleide krachten werken onder leiding van de Republikeinse Garde en het Syrische nationale leger (SNL). De ‘Desert Hawks’, ‘Assad Forces Shield’ en de ‘al-Baath brigades’ zijn allemaal verbonden met de Qadesh.

Dit onderdeel wordt als volgt beschreven door een van hun leiders: “Het concept werd maanden geleden geboren naar aanleiding van de toename van het aantal civiele medewerkers in de rangen van het SNL in gebieden die worden gecontroleerd door de oppositie. De naam Qadesh werd gekozen voor deze organisatie en is een acroniem voor ‘Veiligheid en Volkssteunkrachten’.”

De Qadesh-soldaten worden ingezet in heel Syrië. De meerderheid van hen zijn actief in gebieden onder controle van de oppositie. Ze werken achter de vijandelijke linies en sommigen werken in het geheim. Hun geheime code vat de betekenis van hun huidige bestaan in een korte zin weer: ‘Thuisland of Dood’.

De Qadesh vormden de oplossing voor veel speciale gevallen; van misleide mensen die de feiten onlangs onder ogen zagen, hulp voor burgers in gebieden onder controle van de oppositie tot het aanvullen van legeronderdelen van het SNL.

De goed georganiseerde en opgeleide krachten verrichten het meeste van hun bijzonder werk en opdrachten achter de vijandelijke linies en daarbij boekten zij reeds vele successen in Deir al-Zour, Maloula, Quneitra, Raqqa en Kesab.

Bron: Syrian Perspective.

 

 

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: