Toerisme Syrië

Begraafplaatsen, waterkanalen en aardewerk gevonden in Lattakia


20140329-153848_h535976SANA – LATTAKIA – 29 maart 2014 – Archeologische opgravingen in de provincie Lattakia resulteerden in een aantal vondsten uit verschillende periodes. Op de site Ein al-Hilwa werden er waterkanalen en munten die uit de hellenistische periode dateren gevonden. Ook werden er aardewerken ontdekt die uit de Romeinse tijd dateren en daarnaast nog begraafplaatsen op de site al-Thawara die zelfs uit het tweede millennium voor Christus dateren.

.

In de provincie werden vorig jaar restauratie- en documentatieactiviteiten uitgevoerd door het directoraat van ruïnes. De opgravingen vonden plaats op een aantal sites en archeologische begraafplaatsen.

.

De directeur van het directoraat in Lattakia, Jamal Haidar, wees erop dat alle opgravingen op de archeologische sites door staatsmedewerkers met de medewerking van de Syrische universitaire studenten werden uitgevoerd.

.

Hij verduidelijkte dat het directoraat de opgravingen op diverse plaatsen heeft uitgevoerd, waaronder in Ein al-Hilwa, waar waterkanalen gemaakt van aardewerk ontdekt werden. In Ibn Hani hebben de opgravingen het topografische netwerk blootgelegd dat een deel van de opgravingen van de vorige seizoenen vormt.

.

Op de site van het Hellenistisch kasteel werden een aantal kalkstenen stukken ontdekt die uit de hellenistische periode dateren.

.

F. Allafi.

.

Bron: SANA.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: