Nieuws

Forse uithaal door terroristen in Aleppo (VIDEO)


Terroristen bliezen op 8 mei 2014 het Carlton Hotel in Aleppo en verschillende gebouwen in de omgeving op.

.

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 8 mei 2014 – Voor de derde keer in enkele dagen tijd hebben terroristen bijzonder hard toegeslagen tegen een basis van het Syrische nationale leger (SNL).

Donderdag viseerden terroristen van het Islamitisch Front het Carlton Hotel nabij de citadel van Aleppo. Het hotel, dat gebruikt werd als basis voor het SNL, werd samen met verschillende gebouwen in de omgeving door een explosie met de grond gelijkgemaakt.

.

Terroristen zouden een bom onder het hotel hebben geplaatst en die van op een afstand tot ontploffing hebben gebracht. (VIDEO) Het Syrische Waarnemingscentrum voor Mensenrechten spreekt over veertien doden, terwijl andere rebellenbronnen het hebben over minstens vijftig gedode soldaten van het SNL.

.

Boutros Marayati

.

Volgens de Armeens-katholieke aartsbisschop Boutros Marayati is de militaire strijd tussen het SNL en terroristen in de grootste Syrische stad, Aleppo, de afgelopen dagen opnieuw in alle hevigheid losgebarsten. Sinds Beloken Pasen vechten terroristen om terreinwinst in het oude, historische deel van Aleppo.

.

Kamer van Koophandel opgeblazen

.

Enkele dagen geleden deed nog een zware ontploffing voor die de Kamer van Koophandel in Aleppo vernielde. Volgens activisten van de oppositie werd dit gebouw door het regeringsleger gebruikt als legerbasis en kwamen bij de terreuraanslag tientallen soldaten van het SNL om het leven.

.

Volgens de Armeens-katholieke aartsbisschop Boutros Marayati vielen al tientallen burgerdoden bij de beschietingen van de rebellen tegen door het SNL gecontroleerde wijken. Gisteren alleen vielen er meer dan twintig burgerdoden. Mortiergranaten van het Islamitisch Front maakten de voorbije maand meer dan 150 burgerdoden in Aleppo, aldus het medium Syrian Perspective.

.

117 Iraakse sjiieten gedood

.

Terroristen beweerden deze week in de wijk Sheikh Najjar in Aleppo 117 Iraakse sjiitische strijders te hebben gedood in een hinderlaag en vijf tanks van het SNL te hebben vernietigd. Activisten lieten beelden zien op sociale media van een rebel van de terreurgroepering Harakat Hazem, die deze tanks zou vernield hebben met BGM-71 TOW raketten. (VIDEO) De Verenigde Staten steunen de Hoge Militaire Raad, waarmee Harakat Hazem banden heeft en het lijkt erop dat de Amerikaanse regering rechtstreekse goedkeuring heeft gegeven voor de levering van dergelijke anti-tankraketten.

.

Dertig soldaten gedood bij terreuraanslag in Idlib

.

Het Islamitisch Front eiste deze week ook de aanslag op waarbij volgens hen dertig soldaten van het SNL en twee rebellen van hun groepering in de provincie Idlib om het leven kwamen. Ook toen groeven ze tunnels onder een controlepost van het SNL om deze nadien op te blazen.

.

De ‘Irakizering’ van Syrië

.

Met drie zware terreuraanslagen tegen basissen van het SNL en tientallen gedode soldaten van het SNL laten terroristen in Syrië zien dat ze nog altijd een partij vertegenwoordigen waarmee men rekening moet houden. Ondanks de terreinwinst van het SNL kunnen terroristen nog altijd bikkelhard uithalen. Een ‘Irakizering’ van Syrië, waarbij regelmatig in het land bommen ontploffen met maandelijks honderden doden is dan ook een nachtmerriescenario dat realiteit is geworden.

.

Tank opgeblazen in Ramousa

.

Terroristen konden vandaag in het district Ramousa in Aleppo eveneens een tank van het SNL opblazen.

.

Rebellenoffensief in Quneitra

.

Eveneens slaagden terroristen erin om de dorpen al-Hamidiyah en Qahtaniyah en de grensovergang van al-Roadi in de provincie Quneitra in handen krijgen bij een nieuw offensief tegen het SNL.

.

.

Enkele dagen geleden bliezen terroristen de Kamer van Koophandel in Aleppo op, die werd gebruikt als basis voor het SNL. Hierbij vielen eveneens tientallen doden onder de manschappen van het SNL.

.

.

Het Islamitisch Front eiste deze week ook de aanslag op waarbij volgens hen dertig soldaten van het SNL en twee rebellen van hun groepering in de provincie Idlib om het leven kwamen.

.

.

Terroristen bliezen een tank van het SNL op met een 9M14 Maljutka in het zuidelijk district Ramousa in Aleppo op 8 mei 2014.

.

.

Het Carlton Hotel in Aleppo voor en na de aanslag van 8 mei 2014.

Het Carlton Hotel in Aleppo voor en na de aanslag van 8 mei 2014.

.

.

Malik Imran.

Reacties

Een gedachte over “Forse uithaal door terroristen in Aleppo (VIDEO)

  1. Dit is op Oorlog Is Een Misdaad herblogd.

    Geplaatst door poldergriet | 9 mei 2014, 00:35

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: