Nieuws

Aleppo voor de tiende opeenvolgende dag zonder drinkwater


Bnd9wefCUAEY4uCDe kleppen van de watervoorziening zijn in de handen van terroristen, die de mensen willen laten lijden

SILVIA CATTORI – 13 mei 2014 – Ik ben in Lattakia. Particulieren, ondernemers, vermogenden, Syrische jeugdgroepen, enz., die donaties moeten hebben gekregen, hebben vandaag – vanaf hier aan de kust – duizenden flessen water verzonden naar Aleppo.

Het water kwam er aan en werd op een ongeorganiseerde manier verspreid. Het werd niet op een plaats afgeleverd, maar ze reden rond naar gebieden en probeerden vast te stellen wie de armsten en het meest in nood waren. Dit is natuurlijk geen hulp op de lange termijn, maar alleen voor vandaag.

De waterkleppen van de stad werden vandaag gedurende een paar uur opengezet, maar niet voor alle buurten – alleen maar selectief – en de druk was erg zwak, maar in feite kregen sommige mensen watertoevoer in hun huizen.

Mijn onbewezen, persoonlijke theorie: de terroristen die de controle over de kleppen hadden, hebben enige orders ontvangen, die onder druk zijn gemaakt, om de kleppen open te zetten. Het was een politieke beslissing op basis van het ‘imago’ naar de westerse wereld toe; door wie zij worden betaald.

De algemene situatie blijft hetzelfde. De kleppen zijn in de handen van terroristen, die de mensen willen laten lijden en misschien denken ze dat ze een overeenkomst kunnen sluiten met de andere kant voor iets wat zij willen.

Het Syrische Waarnemingscentrum voor de Mensenrechten noemde het een ‘misdaad’. Zij steunen de rebellen meestal. Dus de situatie is echt heel slecht.

De Verenigde Naties (VN) zijn zich volledig bewust van het gebeuren en noemden het vorige week ‘een humanitaire ramp in de maak’. Het wordt evenwel alleen maar erger.

De regering werkt er aan, maar ik heb nog geen publieke verklaringen gehoord over wanneer, waar, hoe, enz. Ik zal het aan je doorgeven.

De situatie is echt slecht.

Beste groeten,

Lilly Martin vanuit Lattakia.

13 mei 2014.

Bron: Silvia Cattori.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: