Toerisme Syrië

Erfgoeddagen feest gericht op de rijke en gevarieerde Syrische geschiedenis


20140421-172655_h540226

SANA – 21 april 2014 – DAMASCUS – De minister van Cultuur, Lubana Mshaweh, zei op maandag dat het Syrische erfgoeddagen feest gericht is op de heropleving van de glorieuze Syrische erfenis herinnering door het organiseren van een aantal activiteiten op de historische sites van Khan Asaad Basha, bij het al-Azem paleis, Dar Mardam Beik en andere beroemde plaatsen in Damascus.

Tijdens het bezoek aan de feestelijke paviljoens voegde de minister eraan toe: “Wij zijn een levende natie die diep geworteld is in de geschiedenis.” Hij benadrukte ook de nood om zich te concentreren op de historische ambachten en industrieën.

De adviseur voor presidentiële politiek en media, Buthaina Shaaban, vertelde verslaggevers dat het festival vandaag werd gehouden om de wereld te informeren dat Syrië, zijn erfgoed, identiteit en diepe beschaving immuun en sterk zijn tegen vijanden en iedereen die het probeert aan te vallen.

De activiteiten van de Syrische erfgoeddagen, georganiseerd door het ministerie van Cultuur, begonnen eerder op maandag bij het paleis Azem in de oude stad van Damascus.

Het driedaagse evenement wordt georganiseerd ter gelegenheid van de wereld erfgoeddag die op 18 april wordt gegeven.

De activiteiten van het evenement omvatten het tonen van handwerk en ambachtslieden laten het maken van hun producten zien voor een publiek. Daarnaast zijn er traditionele activiteiten zoals verhalen vertellen, kijkdozen, Qanun muziekoptredens, poppenkast en een traditionele kleding modeshow.

De activiteiten omvatten ook optredens van Mawalwiyah dansen door de Sham Derwisjen gezelschap, een optreden van de groep ‘Umayya Popular Arts’, een kalligrafie tentoonstelling en een beeldende kunst tentoonstelling over Damascus tradities.

Syrische beroemde en traditionele gerechten waren niet afwezig bij dit evenement bij Khan Asaad Basha. Er was voedsel zoals foul, balila, tourmos en oosterse snoep en drankjes, waaronder Tamr Hindi en Irksous, werden gepresenteerd.

Een erfgoed festival zal ook worden gehouden in het Damascus Operahuis waarin ook het eren van creatieve personages op het gebied van erfgoed plaatsvindt.

H. Sabbagh / Mazen.

20140421-214629

.

20140422-103502

.

20140421-214652

.

20140421-172623

.

20140421-214715

.

20140421-172640

.

Bron: SANA.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: