Nieuws

Ook Nederlandse terroristen actief in Jemen


Bm5jVhaCQAAF84V

Een Franse veiligheidsagent, die voor een opdracht van de Europese Unie werkte in de Jemenitische hoofdstad Sanaa, werd door gewapende mannen doodgeschoten. (Foto: Reuters/ Mohamed al-Sayaghi) – http://www.reuters.com/article/2014/05/05/us-yemen-violence-idUSBREA440OF20140505

Artikel door onze correspondent Chessy

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 18 mei 2014 – President Abd Rabboe Mansour Hadi heeft afgelopen dinsdag bekend gemaakt dat zeker 70 procent van de leden van al-Qaida in Jemen buitenlanders zijn. Ze komen volgens hem uit diverse landen zoals Brazilië, Nederland, Australië, Frankrijk en uit verschillende Arabische landen. Tijdens zijn toespraak voor de afgestudeerden in de rechten voegde hij eraan toe dat er verschillende samenzweringen zijn tegen Jemen om het land in chaos te doen verkeren.

.

Hadi benadrukte verder in zijn toespraak het belang van de voltooiing van het proces van herstructurering van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij wees erop dat de eerste fase van de herstructurering al voltooid is. Verder benadrukte de president het belang van het herstel van de veiligheid en stabiliteit in het verscheurde land.

.

“De meeste buitenlandse bedrijven toonden hun bereidheid om te investeren in het land, maar dan met garantie om hen te voorzien van een geschikte veilige toestand”, aldus de president. “Jemen is rijk aan olie, gas, ijzer, lood, goud en verschillende andere mineralen. Alleen is de stabiliteit en de veiligheid in het land een eis van de buitenlandse bedrijven om erin te investeren,” aldus Hadi.

.

Bovendien heeft hij aangegeven zeer aangedaan te zijn door het verlies dat Jemen lijdt als gevolg van het terrorisme in diverse sectoren, waaronder toerisme, investeringen, handel en economie.

.

“Het terrorisme belemmert de voortgang van een goede toekomst in Jemen,” aldus Hadi.

.

Hij verklaarde verder dat Jemen met verschillende soorten problemen en uitdagingen te maken heeft. Hij spoorde verder in zijn toespraak de Jemenitische bevolking, politieke machten, maatschappelijke organisaties en seculieren aan om samen te werken om deze uitdagingen te overwinnen.

.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: