Nieuws

Rusland voorziet Syrië van eerste jets (VIDEO)


De Russische Yakovlev Yak-130. De originele Russische video kan je hier bekijken.

.

AL-MANAR – 7 mei 2014 – Rusland is van plan om de eerste groep van de Yakovlev Yak-130 jet trainers naar Syrië te sturen tot het einde van 2014 en de laatste partij zal worden verstuurd in 2016. Volgens het contract tussen Moskou en Damascus gaat het om 36 vliegtuigen, aldus de krant Kommersant afgelopen maandag, die een bron dichtbij de Russische wapenexporteur Rosoboronexport citeert. 

Volgens de bron worden negen vliegtuigen naar Damascus gestuurd voor het einde van dit jaar, en in de komende twee jaar respectievelijk 12 en 15, meldt RIA Novosti.

Zo zullen we verplichtingen op grond van een eerder getekend contract voor de levering van 36 Yak-130 jets vervullen”, wordt de bron geciteerd.

Afgelopen juni schreef Kommersant dat Syrië circa 100 miljoen dollar aan voorschot had overgedragen aan Rusland voor de eerste zes Yak-130 jets onder een in december 2011 getekend contract. Op dat moment waren alle jets klaar en in afwachting van een politieke beslissing om motoren te installeren en vervolgens naar Syrië te worden gestuurd, volgens de toenmalige RIA Novosti bron.

Syrië wordt geraakt door gewelddadige onlusten sinds medio maart 2011, waarbij de Syrische regering buitenlandse spelers beschuldigt, vooral Saudi-Arabië en Turkije, van het bespelen van het conflict door het ondersteunen van de militante oppositiegroepen met wapens en geld.

Vandaag de dag hebben honderden gewapende groeperingen, zoals terroristische takfiri brigades, gelieerd aan al-Qaida, te kampen met zowel het Syrische nationale leger (SNL) en elkaar. Hierdoor zijn alle inspanningen om tot een politieke oplossing te komen gecompliceerd.

.

Een Russische Yakovlev Yak-130 op 20 augustus 2009 in Moskou-Zhukovsky (Ramenskoye) (UUBW). (Foto: Dmitry Shirenin)

Een Russische Yakovlev Yak-130 op 20 augustus 2009 in Moskou-Zhukovsky (Ramenskoye) (UUBW). (Foto: Dmitry Shirenin)

.

Bron: Al-Manar.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: