Nieuws

Catholicos Karekin II: Veiligheid en vrede zullen terugkeren naar Syrië


5365d287300b4

Catholicos Karekin II. (Foto: Breaking News Network)

BREAKING NEWS NETWORK – 4 mei 2014 – De opperste patriarch en Catholicos van alle Armeniërs, Karekin II, uitte vertrouwen dat de veiligheid en vrede zullen terugkeren naar Syrië, waarbij alle Syriërs, waaronder ook Armeense Syriërs, vreedzaam en vrij van verdriet zullen leven en deelnemen aan de heropbouw en de ontwikkeling van hun land.

In een interview met de Syrische TV op zaterdag, uitte Catholicos Karekin II bezorgdheid en verdriet over wat er gebeurt in Syrië, maar hij beweerde ook dat de Syriërs vrede en geluk zullen vinden en creatieve, productieve levens gaan leiden die zullen leiden tot de welvaart en ontwikkeling van de land.

Hij wees erop dat de Turkse autoriteiten nog steeds een politieke oplossing voor de crisis in Syrië weigeren en eiste dat alle landen van de wereld een actieve rol spelen in het herstellen van de vrede in Syrië, zodat Armeniërs daar weer rustig kunnen leven.

Karekin II stelde dat Armeniërs zullen blijven leven in Syrië, deel zullen nemen aan de ontwikkeling ervan en hun nationale erfgoed, nationale heiligdommen en hun identiteit zullen behouden als trotse Syriërs.

Hij zei dat Syrië en Armenië een broederlijke relatie hebben en dat deze is gebaseerd op samenwerking en vriendschap. Hij benadrukte de noodzaak om deze banden te behouden en te versterken. Karekin II merkte op dat Armeniërs zich in Syrië in 1915 na de genocide, tegen hen gevoerd door de Ottomanen, hebben gevestigd en dat de Syriërs ze met open armen hebben ontvangen en de autoriteiten hen hebben beschermd.

Karekin II zei dat de Armeniërs in Syrië erin zijn geslaagd om hun identiteit, cultuur en geloof te bewaren, het burgerschap en de liefde, respect en waardering van het Syrische volk kregen en in ruil daarvoor dankbaarheid tonen aan Syrië en zijn volk.

“Wij geloven dat er een dag zal komen dat het Turkse volk en de Turkse autoriteiten de genocide op Armeniërs zal erkennen, en gerechtigheid zal volgen voor de Armeniërs en de schade veroorzaakt door Turkije aan het Armeense volk weer goed zal worden gemaakt”, zei hij.

Karekin II wees er ook op dat de Armeense kerken in Syrië werden beschadigd en vernield door extremistische terroristen. Hij deed een beroep op de wereld om dergelijke handelingen te veroordelen en de inspanningen van Syrië te steunen om de veiligheid en stabiliteit te herstellen, zodat Armeniërs en alle Syriërs hun leven in vrede kunnen leven.

Bron: Breaking News Network.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: