Nieuws

Irak: de ‘place to be’


Martelaarsoperatie van een Marokkaanse mujaheed van Isis.Abu Ayoub al Maghribi luet een truck exloperen in Anbar Iraq en dode daarmee 40 Swat leden (iraakse elite troepen) en vernietigde 7 militaire voertuigen.

Bij een terreuractie van een Marokkaanse mujahideen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) liet Abu Ayoub al-Maghribi een vrachtwagen ontploffen in de Iraakse provincie Anbar en doodde daarmee 40 leden van de Swat of de Iraakse elitetroepen en vernietigde zeven militaire voertuigen.

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 23 mei 2014 – Uit diverse signalen die we opvangen blijkt dat het al-Nusra front, maar vooral de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) de afgelopen maanden hun westerse jihadisten geestelijk aan het klaar stomen zijn om aanslagen te plegen. Deze aanslagen zullen plaatsvinden in Syrië en zeer waarschijnlijk ook in het Westen, maar vooral in Irak in het geval van ISIS. Baserend op de recente ontwikkelingen ga ik ervan uit dat ISIS van plan is om al-Qaida van haar troon te stoten. Als dit eenmaal een feit is, dan zal het Westen spoedig kennis maken met ISIS door middel van een reeks van aanslagen die veel weg zullen hebben van de aanslagen gepleegd door Anders Breivik, de dader van verschillende terreuraanslagen in Noorwegen in 2011. Of een kopie van de moord op de Britse soldaat Lee Rigby door Michael Adebolajo en Michael Adebowale, nabij de koninklijke artillerie barakken in Woolwich, in het zuidoosten van Londen, op 22 mei 2013.

De ronselpraktijken stoppen niet

Uit diverse signalen die we opvangen blijkt dat de westerse strijders in Syrië regelmatig worden gepolst door hun ISIS en al-Nusra Umara (commandanten) wat zij ervoor zouden voelen om aanslagen te plegen. Dit gebeurd vooral tijdens de Aqeeda (dogma) en Manhaji (methodiek) en de shariha-lessen. Het blijkt dat ISIS van plan is om haar westerse strijders in Irak te gebruiken voor zelfmoordaanslagen. Dit in tegenstelling tot het al-Nusra front, dat hen voornamelijk wil gaan inzetten in Syrië tegen haar rivaal ISIS. Zeer zorgwekkend vind ik het om te concluderen dat het plegen van zelfmoordaanslagen enorm leeft onder de westerse Syriëgangers.

Belgische en Nederlandse zelfmoordterroristen

Als de westerse strijders bereid zijn om een aanslag te plegen voor al-Jowlani of voor ‘de leider van de gelovigen’ al-Bagdadi, zoals de ISIS-aanhangers hem noemen, nemen de strijdende terroristen afscheid van hun collega’s en worden zij uit de strijd gehaald. Zij worden dan direct overgebracht naar de ‘radicaliseringsvilla’s’ van ISIS en al-Nusra, waar zij hen verder hersenspoelen. Daar krijgen ze trainingen en lessen uit de boeken van bijvoorbeeld Sayed Qotb; zoals zijn boek ‘De mijlpalen’ en zijn boek ‘In de schaduw van de Koran’. In die ‘radicaliseringsvilla’s’ moeten ze naast de diverse cursussen zoals ‘bomgordels maken’ ook velen aanbiddingen verrichten zoals Qiaam al-Layl (het nachtgebed) en veel vasten.

Uit diverse signalen die we opvangen blijkt dat een aantal Nederlanders, maar vooral Belgen zich vrijwillig hebben aangemeld voor het plegen van zelfmoordaanslagen in de Levant op de ‘sahawat’ (‘afgedwaalde geloven’) zoals Jabhat al-Islamia, het Vrije Syrische Leger (VSL) en Jabhat al-Nusra, maar vooral voor missies in Irak. De meeste van deze jongens zijn ‘hardcore takfir’ aanhangers die in Nederland en België in verband werden gebracht met terrorisme. Maar ik bemerk ook dat het aantal ‘awaam’ (onwetende) jihadi’s die bereid zijn aanslagen te plegen fors aan het toe nemen is.

Abu Jihad al-Mouhajir

In een Nacheed bedreigt de Belgische Shariha4Belguim-aanhanger Abu Jihad al-Mouhajir Amerika en verklaart hij de Saudische koning als een ongelovige door hem al-Saloul te noem. Verder zingt hij over de gunsten van het martelaarschap en bedreigt hij de sjiieten in Irak. Dat de ‘leeuwen van ISIS’ eraan komen om hen te vernietigen met aanslagen waarmee ze ‘Irak gaan reinigen van ongeloof en zondigheid’. Verder looft deze pupil van Anjem Choudery en Abu Imran de leider van ISIS: Abu Bakr al-Bagdadi. Zo zingt hij hem toe dat hij zichzelf al vrijwillig heeft aangemeld voor zelfmoordaanslagen in Bagdad Irak.

Ik adviseer de verantwoordelijken om gebruik te maken van de informatie die ze binnen handbereik hebben. Er zijn volgens mij diverse effectieve middelen mogelijk die ingezet kunnen worden om de problematiek van de Nederlandse Syriëgangers te bestrijden.

.

Propagandavideo door de Antwerpse terrorist Abu Fulaan in Syrië. “Het leven is hier heel normaal.” Inderdaad dankzij deze ‘helden van de westerse media’ kent Syrië bloedbaden, kindsoldaten, moorden, vernielingen, aanslagen, onthoofdingen, executies, sharia-rechtbanken, kruisigingen, burgers die als menselijk schild worden gebruikt, enz. ‘Heel normaal dus’ in de hoofden van deze barbaren en de politici en media die hen steunen. Een tweede propagandavideo werd intussen ook gepost door deze terrorist.

.

mujahedin

Bij een terreuractie van een Marokkaanse mujahideen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) liet Abu Ayoub al-Maghribi een vrachtwagen ontploffen in de Iraakse provincie Anbar en doodde daarmee 40 leden van de Swat of de Iraakse elitetroepen en vernietigde zeven militaire voertuigen.

.

Bij een terreuractie van een Marokkaanse mujahideen van de 'Islamitische Staat van Irak en Sham' (ISIS) liet Abu Ayoub al-Maghribi een vrachtwagen ontploffen in de Iraakse provincie Anbar en doodde daarmee 40 leden van de Swat of de Iraakse elitetroepen en vernietigde zeven militaire voertuigen.

Bij een terreuractie van een Marokkaanse mujahideen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) liet Abu Ayoub al-Maghribi een vrachtwagen ontploffen in de Iraakse provincie Anbar en doodde daarmee 40 leden van de Swat of de Iraakse elitetroepen en vernietigde zeven militaire voertuigen.

.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: