Nieuws

De Qotbie Maiwand roept op tot de jihad in Marokko


001

Artikel door onze correspondent Chessy

.

Maidwand: “Marokkaanse koning is een ongelovige”

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 27 mei 2014 – De Qotbie Maiwaind schreef het volgende: “Hoe komt het dat onze Marokkaanse broeders op bijna elk strijdtoneel in de moslimwereld – vooral in Syrië – oververtegenwoordigd zijn, maar er geen jihad is in Marokko zelf? Wat is het verschil tussen de ‘taghut’ van Marokko en van andere moslimlanden? Het feit dat hij zich ‘Amirul Mumineen’ noemt, wil niet zeggen dat hij dat echt is of dat hij geen ‘taghut’ meer is, want hij regeert niet met de sharia. Marokko is min of meer een seculier, tiranniek, monarchistisch land, met hier en daar wat vrijheden om vooral datgene te doen wat Allah verboden heeft, wat ze ‘liberalisme’ en ‘moderniteit’ noemen. Tevens steunt de regering van Marokko de zogenaamde strijd tegen terrorisme, wat in werkelijkheid een zionistische kruisvaardersoorlog tegen de islam en moslims is. Dus waarom zijn al onze salafistisch-jihadistische Marokkaanse broeders bijvoorbeeld voorstander van jihad in elk moslimland waar jihad gaande is, maar over Marokko hoor je niets?”

.

Takfir op de koning van Marokko

.

Zoals te lezen is op het tweede Facebook-account van de Qotbie Maiwand al-Afghani verkaart deze Qahidi, ook wel de ‘zittende khawaridz’ genoemd, de zeer geliefde Marokkaanse koning Mohamed VI als een ongelovige door hem ‘taghut’ te noemen. Verder roept deze Qotbie de westerse jihadisten, evenals de Marokkaanse jihadisten, op om in opstand te komen tegen haar geliefde leider. De reden die de khawaridz zoals Maiwand altijd aanhalen om een opstand goed te keuren is hun verdwaalde mening omtrent al-Hakimia. Zij vinden namelijk, zoals hun voorgangers die tegen de vierde khalifa Ali Ibn Abi Talib RA vochten, dat eenieder die niet regeert met de sharia een ongelovige is.

.

Dit terwijl Ibn Abaas, de grote metgezel van de profeet Mohamed VZMH, in diverse ‘athars’ (uitspraken) heeft gezegd dat het niet regeren met de sharia geen groot ongeloof is, behalve als de islamitische leider dat als toegestaan ziet. De mening van Ibn Abaas werd overigens gedeeld door de meerderheid van de islamitische geleerden zoals Imam Ahamd Ibn Hanbal, Shaykh al-Islaam Ibn Taymia, Shaykh al-Islam Mohamed Ibn Abdulwahaab, Imam al-Bagaoui in zijn tafsir, Imaam al-Qortobi in zijn tafsir, Ibn Jareer in zijn tafsir, Imaam al-Ajoury in al-sharia als vele andere geleerden. En zij hebben allen gezegd dat eenieder die een tegenovergestelde mening heeft een kharidzi is. Wie meer diepgang hierover wil hebben, kijk dan op: https://www.facebook.com/mcp.chessy.1?ref=tn_tnmn

.

Marokko neemt stappen tegen jihadisten

.

De Marokkaanse justitie wil ‘buitenlands jihadisme’ strafrechtelijk gaan vervolgen. Volgens het dagblad al-Akhbar al-Youm is er een wet in de maak die elke deelname aan een conflict in het buitenland, zonder toestemming van de staat, strafbaar stelt. Deze wet lijkt gericht te zijn op Marokkanen die zich in Syrië en Irak aansluiten bij de terroristische organisaties zoals Nusra en ISIS. De Marokkaanse autoriteiten denken dat er circa 1.000 Marokkaanse strijders in Syrië, Irak en Afghanistan actief zijn.

.

De Marokkaanse koning Mohamed VI

De Marokkaanse koning Mohamed VI samen met de ex-takfiri al-Fizazy op de foto na het vrijdaggebed.

.

De Marokkaanse koning Mohamed VI

De Marokkaanse koning Mohamed VI kust uit respect de Koran na het gebed.

.

De Marokkaanse koning Mohamed VI

De Marokkaanse koning Mohamed VI onder het volk.

.

De Marokkaanse koning Mohamed VI

De Marokkaanse koning Mohamed VI tijdens de bedevaart in Mekka.

.

006

Het Marokkaanse volk houdt van hun ‘Ameer al-Momineen’ Mohamed de Zesde in tegenstelling tot de khawaridz.

.

De Marokkaanse koning Mohamed VI

De Marokkaanse koning Mohamed VI aan het winkelen.

.

De Marokkaanse koning Mohamed VI

De Marokkaanse koning Mohamed VI aan het bidden.

.

De Marokkaanse koning Mohamed VI

De Marokkaanse koning Mohamed VI in Afrika.

.

De Marokkaanse koning Mohamed VI

De Marokkaanse koning Mohamed VI bezoekt de zieken.

.

De Marokkaanse koning Mohamed VI

De Marokkaanse koning Mohamed VI tijdens het vrijdaggebed.

.

De Marokkaanse koning Mohamed VI

De Marokkaanse koning Mohamed VI geraakt door deze jongen in een rolstoel.

.

Chessy.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: