Nieuws

Syriëstrijder opgepakt voor bloedige aanslag op Joods Museum in Brussel


BRjq3JMCIAQfaEY

De rol van Sharia4Belgium en Syrië-ronselaars bij de aanslag op het Joods Museum moet in elk geval tot op het bot worden uitgespit. De Belgische justitie en de inlichtingendiensten hebben voldoende werk aan de winkel.

Artikel door onze correspondent Chessy

Welke rol speelde Sharia4Belgium bij de aanslag op het Joods Museum in Brussel?

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 1 juni 2014 – De politiediensten hebben een verdachte opgepakt in verband met de aanslag vorige week zaterdag op het Joods Museum in de Brusselse wijk Sablon, waarbij drie doden vielen. Een Fransman van 29 jaar werd vrijdag aangehouden in de Zuid-Franse stad Marseille. Het zou om de schutter zelf gaan, meldden Franse media en de Vlaamse krant De Morgen.

.

Aanslagen

.

In een van mijn artikelen, zoals ook het geval was in mijn recent geschreven artikel Irak de place to be, waarschuwde ik dat het Westen spoedig getroffen zou worden door een reeks van aanslagen die veel weg zullen hebben van de aanslagen gepleegd door Anders Breivik, Michael Adebolajo en Michael Adebowale. En zoals voorspeld, de Belgische aanslag op het Joods Museum had daadwerkelijk veel weg van de net geschetste aanslagen in mijn artikel.

.

Deze terroristische bloedige aanslag vond plaats op klaarlichte dag, in het hart van Brussel, vlakbij het Joods Museum, aan de rand van de 12e-eeuwse versterkingen en in de buurt van de drukke en toeristische Zavel of ‘Sablon’; de Franse plaatsbeschrijving, die meestal wordt gebruikt. De Belgische overheid houdt er rekening mee het het kan gaan om een antisemitische aanslag. 

.

De slachtoffers

.

Twee van de drie doden waren een Israëlisch stel. Het derde dodelijke slachtoffer was een vrijwilliger van het museum. De politie in Brussel verrichtte vorige week zaterdag in het kader van het onderzoek naar de dodelijke schietpartij een arrestatie, maar die man bleek enkel een ooggetuige en werd na een aantal uren weer vrijgelaten. 

Beveiliging

Na de bloedige terroristische aanslag werden alle joodse instellingen in België en in onze buurlanden extra beveiligd.

De aanslagplegers

Baserend op de opgevangen geluiden vind ik het zeer verleidelijk om het netwerk van Shariha4Belguim als schuldige aan te wijzen voor de aanslag. Het feit dat zij zich zouden mengen in de globale jihad was een bekend gegeven, wat duidelijk werd uit de ontbindingsbrief van deze salafistenorganisatie.

De stelling van een mogelijke betrokkenheid van het netwerk van Abu Imran in de Brusselse aanslag wordt bekrachtigd door het feit dat de Belgische Syriëgangers zoals Abu Hanifa van hun in België achtergebleven aanhangers vragen om hevige weerstand te bieden tegen de Belgische overheid. Dit als gevolg van de arrestatie van een aantal Belgische moslimas die op weg waren naar Syrië. Ik ga ervan uit dat deze aanslag niet opgeëist zal worden, maar in plaats daarvan in bepaalde middens grootschalig verheerlijkt zal worden.

Professionele terreurdaad

Het opvallende aan deze aanslag is dat hij professioneel, zonder fouten, werd uitgevoerd. Je zou bijna zeggen dat de aanslag gepleegd werd door een in Libië, Sinaï of in Syrië getrainde jihadstrijder. Ik meldde als eerste dat de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) teruggekeerde westerse strijders zou gaan inzetten in aanslagen in het Westen.

Baserend op een aantal belangen van derden, wil ik geen verdere informatie verschaffen over de mogelijke betrokkenheid van het netwerk van Abu Imran in de Brusselse aanslag. Mevrouw Joëlle Milquet, de Franstalige minister van Binnenlandse Zaken in de regering-Di Rupo, zou er goed aan doen om alle informatie nader te bekijken om alzo een nog grotere aanslag te vermijden in het land. De rol van Sharia4Belgium en Syrië-ronselaars bij de aanslag op het Joods Museum moet in elk geval tot op het bot worden uitgespit. De Belgische justitie en de inlichtingendiensten hebben voldoende werk aan de winkel.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Syriëstrijder opgepakt voor bloedige aanslag op Joods Museum in Brussel

  1. Dit is op oogenhand herblogd.

    Geplaatst door oogenhand | 1 juni 2014, 15:11

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: