Nieuws

Online peiling MWS: Bashar al-Assad krijgt 85 % van de stemmen


Who are Syria's presidential hopefuls?

De presidentskandidaten van links naar rechts: Hassan Abdullah al-Nouri, Bashar Hafez al-Assad en Maher Abdul-Hafiz Hajjar.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 3 juni 2014 – Omdat de Europese democratieën de verkiezingen voor een Syrische president verboden in de ambassades in België, Frankrijk en Duitsland, gaven we met de Mediawerkgroep Syrië (MWS) de mogelijkheid om via een peiling op deze nieuwsblog uw stem uit te brengen.

Omdat Syriërs in België niet mogen stemmen voor een Syrische presidentskandidaat, organiseerde de Syrische gemeenschap niet-officiële verkiezingen. Een reportage van de RTBF. (VIDEO 1) (VIDEO 2)

Peiling MWS

Hier volgt het resultaat van de online peiling door de MWS: presidentskandidaat Bashar al-Assad kreeg 85 procent van de stemmen. Het is nu wachten op de officiële resultaten van de presidentsverkiezingen in Syrië.

.

Online peiling Mediawerkgroep Syrië

Welke presidentskandidaat in Syrië krijgt uw voorkeur?

Antwoord: stemmen – percentage

Bashar Hafez al-Assad: 2.898 – 85 %
Blanco/ongeldig: 335 – 10 %
Maher Abdul-Hafiz Hajjar: 134 – 4 %
Hassan Abdullah al-Nouri: 46 – 1 %

.

Geweld duurt voort

Op verkiezingsdag ging het geweld verder in Syrië. Minstens achttien burgers kwamen in Aleppo om het leven door mortiergranaten, afgevuurd door terroristen. Ook de voorbije dagen vielen al tientallen doden door de terreur van terroristen.

Hussein Ishaq gedood

Luitenant-generaal Hussein Ishaq, het hoofd van de Syrische luchtmacht, raakte gewond en stierf later aan zijn verwondingen op zaterdag 17 mei 2014. Dit gebeurde toen terroristen een luchtverdedigingsbasis in de stad Mleiha, nabij Damascus, aanvielen.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: