Nieuws

Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder


butterfly-rainbow

Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder – Lao-Tse, Chinees filosoof ca. 600 voor Christus.

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 5 juni 2014 – De dag van de democratie, waarbij miljoenen Syriërs een keuze konden maken tussen drie presidentskandidaten, sluit een periode van drie jaar oorlog af voor het Syrische volk.

Niet dat vrede en stabiliteit meteen de bovenhand halen in heel de Levant, maar de stappen die het Syrische volk en het Syrische nationale leger (SNL) hebben gezet tegen het kwade zijn niet meer terug te draaien.

De grote delen van Syrië, die de terroristen in handen hadden, werden enclaves en fracties van dorpen en steden. De poreuze grenzen werden een duidelijke barrière en de massastroom aan jihadisten werd een straaltje met nieuwe huurlingen.

Uiteindelijk zullen ook de laatste verzetshaarden van terreur moeten buigen voor de eenheid van het Syrische volk en de kracht van het SNL. Het Syrische volk zal opnieuw het land in handen krijgen en zelfstandig kunnen beslissen over de eigen toekomst.

Het kwade zal uitsterven

Het is een utopie te denken dat het vroegere Syrië zal terugkeren. Autobommen en aanslagen zullen nog regelmatig herinneren aan de donkere dagen die het land de voorbije drie jaren kenden. Maar uiteindelijk zal de vervulling van rust en stabiliteit het kwade overheersen. Het kwade – in de vorm van een rups – zal uitsterven en het nieuwe Syrië zal een vlinder aan de wereld laten zien. Het is aan het Syrische volk om het goede en het mooie te laten overheersen en niet bij de pakken te blijven zitten. Hoe zwaar en moeilijk dit ook is. De blikken moeten gaan naar de heropbouw van het land, zodat het in alle kleuren, met alle etnische en religieuze schakeringen, opnieuw kan stralen.

Na drie jaar is het tijd om puin te ruimen en de bouw van nieuwe huizen, scholen, ziekenhuizen en fabrieken aan te vangen. Jonge Syriërs moeten nieuwe ideeën op de voorgrond plaatsen om met de raad van ouderen een mooiere en sterkere Syrische samenleving uit te bouwen.

Afscheid

Na drie jaar is het ook tijd voor mij om afscheid te nemen na het schrijven van vele artikelen en nieuwsverslagen. De periode is aangebroken dat hedendaagse inzichten, ongebruikte netwerken en originele plannen het Syrische volk helpen bij de verdere heropbouw van het land.

Met het fantastisch overzicht door de wekelijkse nieuwsbrief van priester Daniël Maes mag u gerust zijn dat de opvolging van Malik Imran meer dan verzekerd is.

‘Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder’, zei de Chinese filosoof Lao-Tse. Het oude Syrië zal zich omvormen tot een nieuw Syrië; zowel op vlak van een grotere democratie als van aankomende infrastructuur. Nieuwe pennenvruchten zullen ons vanuit het klooster van Mar Yacub en hopelijk ook van elders bereiken. Ons woord was de voorbije drie jaar sterker dan de leugens van de massamedia. Nu is het de taak om de handen in elkaar te slaan en een mooie toekomst uit te bouwen voor het Syrische volk.

Dankwoord

Dank voor de vele positieve reacties op mijn artikelen de voorbije drie jaren. Dank aan de vele vrijwilligers die onze nieuwsblog tot een succes maakten door eigen artikels, vertaalwerk, taal- en spellingscontrole en andere opdrachten. Zonder jullie kon onze blog nooit de tegenstem bieden aan de traditionele media om de gebeurtenissen in Syrië te schetsen. Bedankt ook namens het Syrische volk.

Malik Imran.

info@mwsyria.com

.

Volg ons ook op de Facebook van de Mediawerkgroep Syrië:

https://www.facebook.com/MWSyria

.

Advertenties

Reacties

7 gedachtes over “Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder

 1. Malik, complimenten, complimenten en nog eens complimenten. Jouw artikelen, die ik elke ochtend voor vertrek naar het werk lees, gaven me weer hoop, motivatie om iets van de dag te maken. Ik heb vele conflicten / situaties in ons nadeel zien eindigen, maar eindelijk trekken de rechtvaardigen eens aan het langste eind. Door deze site en jouw artikelen zijn wij hier ook van op de hoogte gehouden. Hoe vaak ik deze site heb aangedragen aan de ‘onwetenden’ om hun mening te hervormen. Veel succes en sterkte met jouw nieuwe opdrachten van het leven. Wijsheid hoef ik je niet toe te wensen, want daarvan heb je al meer dan genoeg. Gegroet!

  Geplaatst door Sebas | 5 juni 2014, 09:09
 2. Dank voor de heldere uitleg, geschiedenis en feiten. Het was steeds de moeite uw artikelen te lezen.

  Geplaatst door Daniel | 5 juni 2014, 11:21
 3. Malik, woorden schieten tekort bij de beproevingen die jullie in Syrie te doorstaan hebben gekregen. Wij hier in west Europa zijn in slaap gewiegd door het materialisme en comfort. Jullie hebben de strijd tegen de duistere krachten gestreden en, tegen alle verwachtingen in, gewonnen. Iedereen herinnert zich nog het kantelpunt van de oorlog toen Obama moest beslissen jullie wondermooie land met kruisraketten plat te bombarderen zoals Lybie en daar van af zag (toevallig ?) na de plechtige avondlijke bede tot de hemel in Rome, geleid door de paus. De kinderen van de duisternis komen nu helaas ! terug naar onze contreien om hun beulswerk hier voort te zetten. Het wordt voor ons slappelingen een pijnlijk ontwaken.

  Het ga je goed!

  Geplaatst door Brett Sinclair | 5 juni 2014, 12:55
 4. Beste Malik en andere medewerkers van de Mediawerkgroep Syrië,

  Ik weet nog hoe we inmiddels alweer in 2012 samenkwamen in Apeldoorn met een medewerker van World Mathaba om te kijken wat we konden doen om ook een ander geluid te kunnen laten horen, dan de oorverdovende propaganda die we over ons heen kregen in de westerse media.

  Jullie hebben regelmatig stukjes van mijn blog (iraans en Syrisch nieuws, http://iraansnieuws.blogspot.nl) overgenomen en ik heb ook geregeld verwezen naar jullie continue stroom van berichten. Samen met de uitmuntende artikelen van Willy van Damme zijn er niet veel geweest in het Nederlandse taalgebied die het aandurfden om de Westerse media kritisch te bevechten met informatie afkomstig uit niet-westerse bronnen, zoals de Iraanse, Syrische en vooral ook Russische media. Gelukkig zijn er ook nog de nodige alternatieve mediabronnen op internet die een ander perspectief hebben kunnen laten horen.

  In tegenstelling tot Libië, waarin de westerse media samen met de manipulaties van de NAVO erin is geslaagd om een land te vernietigen, om zo een hen ongewenste overheid te verwijderen, lijken de media er dit keer niet in geslaagd om het Syrische volk te breken. Ondanks de toevloed van vele miljarden uit de oliestaten en het westen, samen met de huurlingen uit vele tientallen landen, lijkt het Syrische volk stand te houden, en lijkt bovendien Syrië, samen met Iran en Hezbollah te kunnen blijven voortbestaan als tegenkracht tegen de Amerikaans-Israëlische macht in het Midden-Oosten.

  Ook al hebben we sinds die ontmoeting in 2012 elkaar niet meer fysiek gezien, heb ik me toch altijd verbonden gevoeld met de zaak, en is het fijn om te weten dat je niet alleen bezig bent met het schrijven van Nederlandstalige artikelen met een boodschap waar de meeste mensen om je heen je voor gek voor uit maken (“Jij steunt die verschrikkelijke dictator!”).

  Laten we hopen dat we elkaar niet weer hoeven te ontmoeten omdat de westerse media zich weer gaan richten op een ander land, zoals momenteel bij de Oekraïne. Het zou vanzelfsprekend helemaal prachtig zijn als we lessen konden trekken uit de enorme propaganda-kracht van ons verheven westen. Dat we weten dat propaganda niet iets is uit de tweede wereldoorlog, maar dat het momenteel wellicht nog wel krachtiger en machtiger is dan ooit, en dan vooral zo subtiel, dat velen het niet in de gaten hebben.

  Rusland lijkt inmiddels het nieuwe Syrië te worden voor onze media, en ik kan na al die jaren zonder enige schaamte zeggen dat ik erg blij ben met een man als Vladimir Poetin die gisteren nog gewoon durfde te zeggen dat Rusland geen agressieve politiek heeft in het buitenland, en zeker niet als je het vergelijkt met Amerika, dat een defensie-budget heeft dat meer bedraagt dan alle militaire bugetten van de rest van de landen in de wereld bij elkaar, en bovendien over de hele wereld haar militaire bases heeft. Welk land is dan een gevaar voor de wereldvrede?

  Geniet van alle tijd die nu vrij gaat komen!
  Groeten uit Nijmegen,
  Joost

  Geplaatst door waterput3 | 5 juni 2014, 14:22
 5. Malik en de andere medewerkers van Mediawerkgroep Syrië. Diep, diep respect heb ik voor jullie. Machteloze woede heb ik met jullie meegevoeld als de door het westen getrainde en betaalde terroristen een aanslag pleegden of erger nog, hele gebieden en steden veroverden. Ingehouden blijdschap was er bij mij toen het er op leek dat het tij zich ging keren. Oprechte blijdschap was er toen de terroristen op alle fronten werden terug geslagen. Het is mogelijk nog iets te vroeg om feest te vieren omdat er nog steeds Syriërs onder het juk van de terreur moeten leven. Beste, moedige mensen, bedankt voor het nieuws wat jullie dagelijks brachten. Ik heb het (helaas niet vanaf het begin) allemaal gevolgd. Ik wil jullie, het Syrische volk, het SNL en jullie wettelijk en overtuigend gekozen president Assad van harte feliciteren met de aanstaande totale overwinning. Nog niet eerder heeft een land na de 2e wereldoorlog de westerse agressie zo weten te weerstaan en zelfs te verslaan. Syrië is het voorbeeld voor alle volkeren. Hopelijk zullen er spoedig meerdere volgen.

  Malik en de anderen, ik hoop niet dat dit het laatste is wat ik van jullie lees. Doe alsjeblieft verslag vanuit Syrië. Jullie hebben daar een goede bondgenoot, priester Daniel Maes, net als jullie, een geweldig mens.

  Kameraadschappelijke groet,

  Gerrit

  Geplaatst door Mediawerkgroep Syrië | 5 juni 2014, 19:58
 6. Heel graag wil ik mij aansluiten bij de berichten van Joost en Gerrit. Ook ik zit alle dagen de verhalen op de Media Werkgroep Syrie te lezen. Van Malik, van Willy van Damme, van Pater Daniel Maes. Ik hoop dat de echte vrede, heel spoedig zal terugkeren, in het mooie land Syrie. Ben vaak in Syrie geweest, heb er familie, en vanaf de 1e keer, heb ik een speciale band met het land gekregen. Ik ben zo vreselijk blij dat wij hier de waarheden wel kunnen lezen en hoe het er allemaal aan toeging en toegaat in Syrie. De “gewone media” spreekt natuurlijk een “andere taal” zoals gewoonlijk. Ben zo blij dat andere landen wel achter Syrie staan. En ja, ook ik ben trots op de sterke Putin. Ik wil de Syrische President en de Syrische bevolking van harte feliciteren met deze geweldige overwinning.Ook hij is een sterke man, die nooit zijn land en zijn bevolking in de steek heeft gelaten.
  En ja Malik, als dit jouw afscheid is…………..jammer, heel jammer. Bedankt voor je verhalen en ik wens jou heel veel goeds toe in je leven!!!

  Hartelijke groeten en liefs, Anna

  Geplaatst door anna | 5 juni 2014, 21:14
 7. Beste heer Imran,

  Zeer bedankt voor uw mooie bericht! Wij trekken ons op aan het Syrische volk, waar het streeft naar de waarheid en schoonheid. Als bijlage een schilderij van Maria, Moeder van ons allemaal; zij drukt ons aan haar onbevlekt Hart…

  Alle goeds,
  Nico en Gerrie Peeters
  http://www.nicompeeters.nl

  Geplaatst door Mediawerkgroep Syrië | 5 juni 2014, 21:27

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: