Nieuws

ISIS: westerse hypocrisie en neokolonialisme


Westerse hypocrisie

Westerse hypocrisie

Opiniestuk door TVB

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 19 juni 2014 – Sinds de terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) wereldwijde headlines halen, is er veel kritiek van de rechtstreeks betrokkenen jegens westerse media en politiek. Syrië zelf, inmiddels goed bekend met de terreur van de ISIS-takfiri, heeft in woord en daad zware kritiek voor deze hypocrisie.

Zo heeft Bashar Jaafari, Syrische ambassadeur voor de Verenigde Naties (VN), uitgehaald naar westerse media die voorzichtig zijn met ISIS als een terreurgroep te omschrijven (ook al staat ze op de lijst van terroristen bij de VN-veiligheidsraad). In de plaats zien we legitimerende eufemismen zoals ‘paramilitairen‘ of ‘rebellengroep‘.

Andere media verkiezen dan weer de neokoloniale benadering, waarbij elk conflict in de regio bestempeld wordt als ‘sectair’. Irakezen vonden dit zo gortig worden, dat ze om die reden een betoging hielden aan het hoofdkantoor van de Britse publieke omroep BBC in Londen, om de eenheid van de Irakezen te demonstreren. En voor wie denkt dat men hier geen olie op een denkbeeldig vuur durft te gooien, leest u dit maar eens.

Dit doet steeds terugdenken aan de Blood Borders van Kol. Ralph Peters. Deze praat, door middel van reductionisme en Brzezinski-propaganda, een complete hertekening van het Midden-Oosten goed. Een genre ‘islamitisch Vaticaan’ zou de kwestie dan moeten neutraliseren en conformeren aan het mondialisme.

Thans, voor wie niet het geheugen van een goudvis heeft, kan het toch niet moeilijk zijn een tijdslijn vast te stellen in de explosie van takfiri-terreur? Is het niet duidelijk dat de Verenigde Staten van Amerika (VSA) het Midden-Oosten enkel hebben gedestabiliseerd en niet ‘bevrijd’? De uitlatingen van de ‘krankzinnige Tony Blair’ (dixit de huidige burgemeester van Londen) hebben al geen vat meer op de bevolking, voormelde mediamanipulaties ten spijt.

Als klap op de vuurpijl heeft Syrië een duidelijk signaal gegeven aan wiens kant zij staat, door ISIS-konvooien komende uit Irak te bombarderen. Het is volgens het Syrische nationale leger (SNL) duidelijk niet zo ingewikkeld om de nodige ‘intelligence’ te verzamelen om dergelijke konvooien in kaart te brengen, terwijl de Verenigde Staten beweren ‘wel te willen bombarderen, maar niet te weten waar’.

Misschien dat ze niet per ongeluk hun feitelijke geallieerden willen raken. Jammer dan voor Irak, maar het zou een mooie uitvalsbasis zijn tegen Syrië en Iran.

Laat het duidelijk wezen dat het hier niet gaat om sectaire conflicten. Takfiri zijn terroristen die uit de hand van de familie al-Saud en Qatar eten daar waar de VSA het terrein hebben voorbereid. Aan Syrië en Irak om aan te tonen dat hun samenlevingsmodel over de scheidingslijnen heen stand kan houden, want veel illusies over hulp van over de plas moet men niet maken.

TVB.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: