Nieuws

Syrische christenen verlaten massaal Aleppo


Sharia_law_Aleppo-Christian-woman-600x506

Een christelijke vrouw werd door aanhangers van al-Qaida vastgebonden aan een paal in Aleppo. Een boodschap werd achtergelaten voor voorbijgangers om op haar te spuwen.

KERKNET (Fides) – BRUSSEL – 21 mei 2014 – Volgens de Armeens-katholieke aartsbisschop Boutros Marayati van Aleppo verlaten de christenen massaal de stad. “De afgelopen weken vond een exodus plaats van de christelijke families uit Aleppo. De gezinnen hebben gewacht op het einde van het schooljaar. Daarna zijn zij gevlucht naar de kustreek en Libanon, waar het veiliger is”, getuigde de aartsbisschop tegenover het katholieke persagentschap ‘Fides’. Volgens de kerkleider is het onzeker of zij nog ooit naar de stad terugkeren.

Mgr. Marayati onderstreept dat het beleg van de Syrische rebellen een heel hoge tol eist van de achtergebleven bevolking: “Sinds kort is de watertoevoer, die verschillende weken was onderbroken, dan wel hersteld, maar er is geen elektriciteit. De stad is bezet en de wijken waar de energiecentrales en de watertoevoer zich bevinden, staan onder controle van de rebellen. Die gebruiken de levering van water en elektriciteit als middel om te onderhandelen met de regering. Het doel van die onderhandelingen is onduidelijk. Wij blijven bij de bevolking, al begrijpen wij niet wat er zich allemaal rondom ons afspeelt.” (…)

Bron: Kerknet.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: