Nieuws

Meer dan 800 Syriëgangers uit Frankrijk voeren oorlog


jihaad-500x281

FRANKRIJK BLOG – – Per dag vertrekken er twee à drie jongeren vanuit Frankrijk naar Syrië om daar de heilige oorlog jihad te voeren tegen het regime, zo is bekend gemaakt op RTL.fr door Pierre-Henri Digeon, directeur van de Police de l’air et des frontières d’Orly (luchtvaartpolitie in Parijs). In totaal zijn er nu meer dan 800 jongeren met een Frans paspoort in Syrië aan het vechten. Verontrustend is dat er veel minderjarigen in de zomervakantie vertrekken.

De Syriëgangers maken geburik van low-cost vluchten naar Turkije, vanwaar ze de grens oversteken naar Syrië. Ze boeken een enkele reis, wat erop wijst dat ze niet voor een vakantie naar het land afreizen. Veel minderjarigen hebben nu vakantie en gaan er vandoor. Omdat ze geen school of werk hebben, worden ze in het maatschappelijk leven niet gemist. Blijkbaar zijn de ouders het vaak eens met hun vertrek.

De overheid kan niks doen, want de jonge reizigers hebben bij vertrek nog geen misdaad begaan. Ze worden wel ondervraagd en gerapporteerd, maar zijn vrij om het land te verlaten. Eind april waren er 285 Franse jihadisten in Syrië en 120 waren onderweg. Dit cijfer is sindsdien exponentieel toegenomen en inmiddels schat Frankrijk dat er minstens 800 mannen over de grens aan het vechten zijn. Sinds april zijn er 25 Franse jihadisten gestorven.

Al 25 Franse jihadisten zijn gestorven sinds het uitbreken van de gevechten in Syrië.

Bron: Frankrijk Blog.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: