Nieuws

De arrestatie van Oussama C., alias Abu Yazeed


iraq-execution_2939456b

Een nieuwe executie door de terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) van een man in Irak.

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 28 juni 2014 – De dienst regionale recherche van de eenheid Den Haag heeft dinsdagochtend de 18-jarige Oussama C., alias Abu Yazeed, uit Den Haag aangehouden. Dat meldt de Haagse politie. Oussama C. wordt ervan verdacht mensen te recruteren voor de gewapende strijd in Syrië.

Terrorisme

Oussama C. wordt tevens verdacht van het opruien tot een terroristisch misdrijf en voor het bezitten en verspreiden van terroristische, opruiende teksten, audios en filmpjes via onder andere de sociale media. Tevens wordt hij ervan verdacht dat hij zich bezig hield met het treffen van voorbereidingen om deel te nemen aan de gewapende strijd in Syrie.

Oussama C. wordt aankomende vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn als gevolg van het nog lopende onderzoek zeer terughoudend met het verstrekken van nadere informatie.

Enkele misvattingen rechtgezet

Volgens sommigen bronnen van de NOS (wellicht Maiwand al-Afghani) zou Oussama C., alias Abu Yazeed, een besturende rol hebben bij de website ‘De Ware Religie’. Uit onderzoek kan ik met zekerheid bevestigen dat dit niet het geval is. Als deze valse bewering wordt geuit door het OM, de Regionale Inlichtingendiensten (RID) en de Algemene Inlichtingen- en
Veiligheidsdienst (AIVD) dan duidt dit erop dat zij totaal geen inzicht hebben in wat er werkelijk speelt. Het OM, de overheid en de AIVD dienen zich te realiseren dat sommigen personen gebruik maken van elke situatie. In dit geval: wraak nemen op de website ‘De Ware Religie’ vanwege haar standpunt in de problematiek tussen de terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) en de sahawaat zoals het al-Nusra front en anderen.

Shabir Burhani alias Maiwand AIVD-informant of een sluwe jihadist

Ik vind het zeer opmerkelijk dat Oussama C. wordt gearresteerd terwijl de omstreden en dubieuze Shabir Burhani alias Maiwand al-Afghani – die vele malen extremer is – nog vrij rondloopt. Dit terwijl Maiwand al-Afghani in het bezit is van terroristische opruiende teksten, audios en filmpjes en deze onder andere deelt op zijn Facebookpagina. Het is voor iedereen duidelijk dat Maiwand al-Afghani zich schuldig maakt aan het verheerlijken van aanslagen, terreurgroepen, terroristische leiders en overduidelijk jihadistische propaganda verspreidt. Wat is er aan de hand? Waarom wordt de echte opruier, mogelijke ronselaar en jihad propaganda verspreider Maiwand al-Afghani niet gearresteerd?

Ligt het aan een gebrek aan bewijs of spelen er andere zaken een rol waardoor hij niet wordt gearresteerd? Dezelfde zaken die ervoor zorgden dat sommigen beweerden dat de opnames in het Laakkwartier PER ONGELUK waren gewist, maar die later toch bleken te bestaan. Konden de opnames niet worden vrijgegeven uit vrees voor afbreukrisico? Is dit de reden waarom Maiwand al-Afghani altijd buiten schot blijft en maar niet wordt gearresteerd? Hoe noemt men zoiets: ‘bronbescherming’? Mocht er nog meer bewijs tegen Maiwand al-Afghani nodig zijn: hij gebruikt meerdere Facebookacounts zoals mqwer fgfdg, Mullah Omar en khalifa Mehdi.

Dit ben ik, Maiwand.

http://www.dailymotion.com/video/x1zwg1a_dit-ben-ik-maiwand_news

Moslims aan het woord over Maiwand al-Afghani:

.

001

.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: