Nieuws

OPCW: Syrië leverde de laatste chemische wapens in (VIDEO)


.

PRESS TV – 24 juni 2014 – De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) bevestigt dat Syrië de laatste onderdelen van haar arsenaal aan chemische wapens heeft ingeleverd.

OPCW-directeur-generaal Ahmet Üzümcü zei maandag dat de resterende chemicaliën op het Deense schip Ark Futura geladen werden.

Het schip maakte zijn laatste opwachting in de haven van Lattakia in wat een lange en geduldige campagne ter ondersteuning van deze internationale inspanning is geweest,” voegde hij eraan toe.

Het Kremlin zei maandag dat Syrië een unieke en ongekende operatie in de geschiedenis van de OPCW had verricht.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Rusland prijst Damascus voor het vertonen van ‘politieke wil’ om samen te werken met de internationale gemeenschap. Meer dan duizend ton aan chemische wapens zijn verwijderd uit Syrië.

Tijdens een telefoongesprek op dezelfde dag bespraken de Russische president Vladimir Putin en de Amerikaanse president Barack Obama het einde van de door de Verenigde Naties (VN) gesteunde missie om Syrië te ontdoen van alle aangegeven chemische wapens. De succesvolle afronding van de verzending van chemische wapens uit het land werd geprezen.

Vorig jaar is Damascus akkoord gegaan met het overhandigen van haar chemische wapens onder internationale controle om ze te vernietigen.

Bron: Press TV.

 

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: