Nieuws

Verenigde Naties: aantal Syriërs dat hulp nodig heeft stijgt (VIDEO)


Syria News van 28 juni 2014 met een reactie door de Syrische vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties (VN), al-Jafaari, op het rapport van Valerie Amos over de humanitaire situatie in Syrië.

.

PRESS TV – 26 juni 2014 – Het humanitaire hoofd van de Verenigde Naties (VN) heeft gewaarschuwd dat het aantal Syriërs dat dringend humanitaire hulp nodig heeft momenteel stijgt.

De ondersecretaris-generaal voor Humanitaire Zaken en Noodhulp Coördinator van de VN, Valerie Amos, deed de uitspraken donderdag tijdens een briefing aan de VN-veiligheidsraad en zei dat het aantal Syriërs dat humanitaire hulp nodig heeft naar 10,8 miljoen is gestegen.

Ze voegde daaraan toe dat 4,7 miljoen van deze mensen zich in delen van het land bevinden die moeilijk te bereiken zijn.

Volgens Amos heeft slechts één procent van de 241.000 Syriërs in zwaar getroffen gebieden voedselhulp ontvangen.

Duizenden mensen sterven nog iedere maand. Aangezien er nog steeds geen politieke oplossing is voor de crisis, zullen humanitaire hulpverleners blijven doen wat ze kunnen, maar we kunnen het niet alleen”, aldus Amos in haar briefing.

Wij hopen dat de Veiligheidsraad ons kan helpen om ervoor te zorgen dat de betrokkenen partijen zich aan hun verdragsrechtelijke verplichtingen houden.”

Syrië wordt sinds maart 2011 geteisterd door dodelijk geweld. Meer dan 160.000 mensen zijn naar verluidt gedood en miljoenen ontheemd als gevolg van het geweld van de door het buitenland gesteunde rebellen.

Volgens verschillende bronnen steunt het Westen samen met hun regionale bondgenoten – met name Qatar, Saudi-Arabië en Turkije – de rebellen in Syrië.

IA/MHB/SS.

Bron: Press TV.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: