Nieuws

Het Syrische nationale leger rukt op in Aleppo


Br60P-tCcAA464F

Het Syrische nationale leger (SNL) en de nationale verdediging trekken samen met reporter Shady Hulwe de bevrijde stad Kifr Saghir in Aleppo binnen op 7 juli 2014. Eerder kwam de grootste industriezone van de provincie Aleppo – Sheikh Najjar – ook al in regeringshanden.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 8 juli 2014 –  Soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) maakten opnieuw terreinwinst en omsingelden delen van de grootste Syrische stad Aleppo, die in handen zijn van terroristen.

Het zogenaamde Syrische Observatorium voor Mensenrechten zei maandag dat Syrische elitestrijdkrachten, vergezeld van strijders van de Libanese verzetsbeweging Hezbollah, militaire operaties uitvoeren.

Gevechten nabij legerbasis

Volgens de in Groot-Brittannië gevestigde groepering vinden gevechten plaats nabij een legerbasis, die twee jaar geleden in handen viel van door het buitenland gesteunde terroristen.

Deze gebeurtenissen komen aan het licht dagen nadat de Syrische regeringstroepen een bijzonder industrieel gebied in bezit namen; wat hen toelaat om rebellengebied in Aleppo te verstikken.

Het SNL zei dat het vrijdag controle verwierf over de industriezone van Sheikh Najjar na het doden van een groot aantal takfiri rebellen. De twee nabijgelegen dorpen, Ma’abadiyah en Rahmaniyah, werden eveneens heroverd op de rebellen.

De overwinningen van het leger vorige week snijden technisch de bevoorradingslijnen door van terroristen, die zich verzetten tegen het bestuur in Damascus.

Omsingeld

Ervaren Syrische regeringsambtenaren zeiden dat al-Qaida terroristen nu omsingeld zijn in de grootste nederlaag voor de door het buitenland gesteunde terroristen sinds ze aankwamen in de noordelijke stad in 2012.

De voorbije maanden behaalde het SNL grote overwinningen in de strijd tegen takfiri groeperingen over heel het land en in het bijzonder in de strategische Qalamoun regio nabij de Libanese grens.

Syrië wordt sinds maart 2011 getroffen door dodelijk geweld. Meer dan 160.000 mensen zouden daarbij gedood zijn en miljoenen werden ontheemd door het geweld van door het Westen gesteunde terroristen.

Het Westen en haar regionale bondgenoten, waaronder Qatar, Saudi-Arabië en Turkije, geven financiële en militaire steun aan de terroristen.

Kifr Saghir

Legereenheden herstelden zondag de veiligheid en stabiliteit in het dorp Kifr Saghir ten noorden van de industriezone van Sheikh Najjar in het noorden van het platteland van Aleppo.

Het leger ontmantelde een aantal explosieven en mijnen, geplant door terroristen op de wegen en in de huizen van het dorp, die uitzicht geven op een aantal andere dorpen, alsook op de infanterieacademie en de snelweg tussen al-Mislmyeh en Aleppo.

Het leger ontdekte in de industriële stad van Sheikh Najjar ook grote hoeveelheden mortiergranaten, communicatie-apparatuur en materialen die gebruikt worden om explosieven te maken.

Een militaire bron bevestigde dat het SNL een poging door gewapende mannen om te infiltreren van Oud-Aleppo naar al-Mesherfia verhinderde.

Bronnen:

Press TV, Breaking News Network.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: