Nieuws

De tekortkomingen van de AIVD en de adviezen van de ongekroonde prins


117643_p

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 9 juli 2014 – In de nota van de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) staat dat de Nederlandse Qotbies op dit moment gevaarlijker zijn dan ooit tevoren. De AIVD-agenten zouden hierdoor overbelast zijn en vrezen dat zij als gevolg van de beoogde bezuinigingen gedwongen worden om de handdoek in de ring te moeten gooien, met alle gevolgen van dien. Diverse zelfbenoemde terrorismedeskundigen waarschuwen nu pas, in tegenstelling tot de ongekroonde prins, dat de kans op een reeks van aanslagen nooit zo groot was. Volgens hen zijn er nu opeens ‘duizenden jihad-sympathisanten’ in Nederland, die bereid zijn om binnen zeer korte termijn aanslagen te plegen.

Eerder gaf de AIVD toe dat ze gedwongen door de realiteit waarin ze zijn terecht gekomen, geschoven hebben met de personeelscapaciteit om de groeiende groep extremisten te kunnen volgen. Dit zou eigenlijk niet nodig hoeven te zijn, als ze maar de juiste mensen in dienst hebben. De AIVD denkt het probleem te kunnen oplossen door middel van de bekende kwantiteitsretoriek, terwijl de oplossingen te vinden zijn in het streven naar het binnenhalen van kwaliteit.

Paniek

De Nederlandse politicus Geert Wilders wil dat er snel een half miljard euro wordt vrijgemaakt voor de AIVD zodat zij als gevolg daarvan de Qotbie-jihadisten beter in de gaten kan houden. Uit een nota van de inlichtingendienst, die wellicht volgende week zal worden gepubliceerd, blijkt dat de AIVD met een ernstig capaciteitsprobleem kampt en de jihadstroom niet aankan.

Catastrofe

Volgens Geert Wilders is er nu momenteel sprake van een crisissituatie: “Het is wachten op een aanslag in Nederland op deze manier met dit naïeve kabinet. De dreiging voor Nederland is nu groter dan ooit, groter dan tien jaar geleden met de Hofstadgroep. We hebben nu honderden Hofstadgroepen erbij met al duizenden sympathisanten van de terreurorganisaties Islamitische Staat (IS) en al-Nusra.”

De PVV is één van de weinige partijen die de noodklok luidt over de terreurdreiging in Nederland. Diverse politieke partijen kregen vele e-mails van de ongekroonde prins omtrent deze problematiek. Maar niemand reageerde, behalve de Partij van de Vrijheid (PVV) met een reeks van oplossingen als gevolg. 

De tekortkomingen van de AIVD

Ik deel de stelling van de AIVD dat de bezuinigingen een zwaar obstakel en een doodsteek zullen zijn voor de AIVD om haar werk, inclusief de vele blunders en inschattingsfouten, te kunnen uitvoeren. Maar ik ben ook van mening dat extra geld vrijmaken voor de AIVD geen toegevoegde waarde zal hebben. Behalve als ze deze financiële injectie zouden investeren in de bekende inlichtingen-professionals.

Anders zal de financiële injectie er zeker niet toe leiden dat de problematiek rondom het moslimextremisme verholpen zullen worden. Sterker nog, ze zouden de situatie zelfs kunnen verergeren en laten escaleren als ze nu niet wakker worden en hun echte tekortkomingen toegeven. Want de echte problemen binnen de AIVD en de diverse Regionale Inlichtingen Diensten (RID) zijn van een andere aard. Namelijk een zwaar tekort aan kunde, specialisten en vooral de tientallen gemaakte blunders en inschattingsfouten in het verleden en het heden.

Want laten we eerlijk zijn, hoe konden de geschaduwde extremisten en zelfs de blinde Nederlandse Somaliër in Syrië belanden? Want het is een feit dat de meesten van de nu in Syrië strijdende Nederlandse polder-jihadisten, in de gaten werden gehouden. Door de jaren heen zijn er diverse meldingen gemaakt aan het adres van de diensten. Aangaande de radicalisatie en het gevaar van bijvoorbeeld Thijs Belmonte, Murat Öfkeli die zich opblies in Irak, Victor Droste en velen anderen rond om het takfir-netwerk in Nederland.

Oplossingen

De AIVD en de NCTV moeten gebruik maken islamitische Arabische agenten en informanten die de Arabische taal machtig zijn, kennis hebben van de islamitische wetgeving. En van de diverse sektes binnen de islam en de diverse jihadistische methodieken die onderdeel uitmaken van de salafistische dogmatische leer.

Ook moeten zij naar mijn mening hun inlichtingenstrategie aanpassen, want er zijn diverse methodes mogelijk die zeer effectief zijn en bewezen hebben hun vruchten af te werpen. Alleen zijn deze methodes niet voor iedereen weggelegd onder de meeste agenten en informanten van de AIVD en de RID.

En zo ook moet de politiek op haar beurt daadkracht tonen en vastberaden zijn in haar strijd tegen het terrorisme. Zo moeten alle personen die onderdeel uit maken van het Nederlandse jihadistische netwerk op de Interpollijst komen te staan waardoor ze niet kunnen reizen. Ook moet de Nederlandse overheid de verspreiding van jihadistische propaganda strafbaar stellen en deze beboeten met boetes die kunnen oplopen tot 30.000 euro. Ook moeten zij in het belang van de veiligheid van de staat eenieder die niet in het bezit is van de Nederlandse nationaliteit en na ontkrachting van de wetten toch doorgaat met het verspreiden van jihadistische propaganda het land worden uitgezet.

De Nederlandse overheid moet de Nederlandse Syriëgangers een ultimatum geven van een maand om zich over te geven aan de Turkse autoriteiten. Waarna ze naar Nederland worden overgebracht en gedetineerd tot afronding van het onderzoek. Als de Nederlandse Syriëgangers besluiten geen gehoor geven aan de oproep dan verliezen ze als gevolg van hun keuze de Nederlandse staatsburgerschap. En aangezien velen Syriëgangers hun paspoort hebben verbrand en dit brandje met urine hebben uitgeblust, zullen zij volgens mij deze maatregelen niet erg vinden.

Ook moet de Nederlandse overheid de Nederlandse moskeeën meer onder druk zetten of in sommige gevallen dwingen om nauw samen te werken met de buurtregisseur, de RID en de AIVD. De Nederlandse moskeeën, islamitische sektes, imams en stichtingen moeten vooral na de aanslag in Brussel en de huidige ontwikkelingen, een keus maken of zij kiezen voor Nederland of zij kiezen voor de terroristen. Als zij voor Nederland kiezen dan moeten zij alle extremistische activiteiten binnen de moskeeën aangeven. Kiezen ze daar niet voor dan moeten ze de deuren sluiten en thuis bidden.

.

001

Anjem Choudery, de peetvader van het terrorisme in Europa.

.

002

3 – 1 = 2.

.

003

De Belgische amir (‘prins’) van Anjem Choudery.

.

004

De Nederlandse amir van Anjem Choudery.

.

005

De terrorist Maiwand al-Afghani met de Taliban.

.

006

Geen commentaar.

.

007

Maiwand al-Afghani samen met zijn pupil en slachtoffer: de Syriëganger Delefortrie.

.

008

Dit is de reden waarom ik tegen extremisme vecht!

.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Chessy terrorisme expert-- De PVV komt met kijharde oplossingen tijdens het jihad debat - 6 oktober 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: