Pers

PERSBERICHT: Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de Israëlische agressie tegen het Palestijnse volk


BsKwnxQCUAAzaa2

PERSBERICHT: Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de Israëlische agressie tegen het Palestijnse volk

Mediawerkgroep Syrië

10 juli 2014

De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de aanhoudende luchtaanvallen door Israël op burgers en hun eigendommen in de Palestijnse Gazastrook. Hierbij kwamen reeds tientallen Palestijnen om het leven.

Israël moet als bezettingsmacht zijn verantwoordelijkheid opnemen tegenover burgers en hun rechten in bezet gebied. Tel Aviv moet de Conventies van Genève en de mensenrechten naleven. Het collectief straffen van Palestijnse burgers is een oorlogsmisdaad en barbaarse praktijk.

De Arabische Liga en de VN-veiligheidsraad moeten dit gedrag veroordelen en bestraffen.

De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt alle geweld en terreur tegen onschuldige burgers, zowel Palestijnen als Israëli’s, evenals de arrestatie van honderden Palestijnen door Israël zonder enige aanklacht.

Israël moet zich volledig terugtrekken uit de in 1967 bezette gebieden met inbegrip van Oost-Jeruzalem en de Syrische Golanhoogten volgens resoluties 242 en 338 van de VN-veiligheidsraad.

De Mediawerkgroep Syrië erkent het individueel en onvervreemdbaar recht van alle Palestijnse vluchtelingen – dus ook deze in Syrië – om naar hun oorspronkelijke woongebied terug te keren en gecompenseerd te worden voor de geleden schade (VN resolutie 194). Israël moet eveneens de nederzettingenexpansie onmiddellijk staken en de joodse kolonies in de bezette gebieden met inbegrip van Oost-Jeruzalem en de Syrische Golanhoogten ontruimen (VN resoluties 446 en 452).

.

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32  487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

 

Reacties

Een gedachte over “PERSBERICHT: Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de Israëlische agressie tegen het Palestijnse volk

  1. Arabich liga, Om bedroeft van te worden laten ze eerst de problemen in syrie en irak oplossen.

    Geplaatst door Nizar | 13 juli 2014, 20:47

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: