Nieuws

Veertien burgers gedood door terroristen bij gruwelijk bloedbad in Hama


massacre1

SANA – 10 juli 2014 – Een gewapende terroristische groep pleegde op woensdag een gruwelijk bloedbad, waarbij 14 burgers werden afgeslacht, waaronder vrouwen en kinderen. Dit gebeurde in Khattap, een dorp in het noordwesten van het platteland in de provincie Hama.

Een bron bij het Hama politiekorps vertelde het Syrische persbureau SANA dat een gewapende terroristische groep woensdag in de vroege ochtend Khattab binnensloop om het angstaanjagende bloedbad te begaan. De terroristen slachtten veertien onschuldige mensen af en verminkten hun lichamen, voegt de bron hieraan toe.

De lichamen van zeven vrouwen en een meisje werden overgebracht naar het nationale ziekenhuis van Hama met duidelijke sporen van marteling,” aldus het hoofd van de algemene commissie van Hama’s nationale ziekenhuis, dr. Salim Khallouf. Hieraan voegde hij toe dat sommige lichamen onthoofd waren en verschillende steekplekken gevonden werden. Dr. Khallouf verduidelijkt dat ook twee gewonden werden overgebracht die de juiste behandeling kregen.  

De gouverneur van Hama, Ghassan Khalaf, zei dat dit soort terroristen het proces van verzoeningen dat plaatsvindt in Hama, willen stoppen.  

Dit bloedbad is slechts één in een reeks van gruwelijke misdaden gepleegd door gewapende terroristische groeperingen tegen de Syrische burgers in een poging om chaos en oproer onder de burgers te verspreiden,” zei de gouverneur in een verklaring aan SANA.

Hij voegde hieraan toe dat zij die de misdaad begaan hebben geen relatie hebben tot religie of barmhartigheid.

De gouverneur bevestigde dat de bevoegde autoriteiten de criminele daad onderzoeken in naburige regio’s waar de gewapende mannen en terroristen van Jabhat al-Nusra schuilen.

Ondertussen gaf minister van Justitie Najm Hamad al-Ahmad opdracht om de terroristische misdaad te onderzoeken door een speciale  gerechtelijke commissie, bestaande uit vier rechters.

De commissie, overeenkomstig het besluit nr. 2617, heeft het recht de toegang tot alle informatie en documenten uit elke partij te verkrijgen en om getuigen te verhoren. Ook kunnen zij arrestatiebevelen uitschrijven om de daders te kunnen berechten.

In een ander incident raakte een burger gisteravond gewond toen terroristen twee raketten afvuurden op de wijk al-Abbasa in Homs.

Een bron in de provincie zei dat de twee granaten in de buurt van de al-Iman school in de wijk al-Abbasa een burger hebben verwond en voor veel materiële schade aan woningen van bewoners zorgden.

In Sweida viel een gewapende terroristische groepering een aantal boeren in het dorp Lebbeen aan, terwijl de tarwe geplukt werd.

Een bron bij het politiekorps vertelde SANA dat een burger werd gedood door kogels van een gewapende terroristische groep in een poging om de boeren te intimideren en te voorkomen dat ze zouden oogsten.

Een andere burger werd gedood en drie anderen raakten gewond bij een explosie op de weg tussen Serghaya en Kfeir Yabous op het platteland van Damascus.

Een bron bij de politie vertelde een verslaggever van SANA dat terroristen een explosief tot ontploffing hadden gebracht, dat ze eerder geplant hadden op de weg naar Serghaya, terwijl een auto passeerde. Hierbij doodden ze één burger en verwondden ze drie anderen.

.

Hama-Massacre-1-150x79.

Hama-Massacre-2-150x79.

Hama-Massacre-3-150x79.

Hama-Massacre-4-150x79.

Hama-Massacre-5-150x79.

Hama-Massacre-6-150x79.

Bron: SANA.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: