Nieuws

Vijf Syriërs gearresteerd voor illegaal wapenbezit in Libanon


259143_img650x420_img650x420_crop

Soldaten van het Libanese leger in Arsal. (Archieffoto: Reuters / Hassan Abdallah)

THE DAILY STAR – BEIROET – 11 juli 2014 – Het Libanese leger verklaarde vrijdag dat ze vijf Syrische burgers hebben gearresteerd voor wapenbezit. Vier van hen kwamen illegaal het land binnen.

De verklaring van het leger vermeld dat vier van de verdachten werden aangehouden in een gebied vlakbij Arsal in Oost-Libanon. Ze reden in een pick-up truck in de regio toen ze aangehouden werden door Libanese soldaten, kort nadat ze de poreuze grens waren overgestoken.

Het leger meldde dat ze een pistool en een hoeveelheid munitie in beslag namen, maar gaf behalve de nationaliteit van de arrestanten geen specifieke informatie.

Bij een vergelijkbaar incident arresteerden gewapende troepen een Syrische man in het kuststadje Damour, ten zuiden van Beiroet, terwijl hij in een Sedan reed zonder papieren, aldus de verklaring.

Het leger legde beslag op een pistool, een geweer en munitie, alsmede draadloze communicatie-apparatuur van de vijfde verdachte. Alle verdachten werden vervolgens overgedragen aan de relevante autoriteiten.

Veiligheidsorganen hebben verdachte jihadisten en potentiële zelfmoordterroristen een strengere aanpak inzake bewegingsvrijheid opgelegd. Dit gebeurde na verschillende aanslagen in juni in Libanon. De explosies van de afgelopen maand volgden op een luwte van drie maanden na een reeks van autobommen en zelfmoordaanslagen.

Bron: The Daily Star.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: