Nieuws

Turkije verdrijft Syrische vluchtelingen naar kampen in het zuiden


330937_img650x420_img650x420_crop

Turkije huisvest momenteel meer dan één miljoen Syrische vluchtelingen. (Archieffoto: AP / Muhammed Muheisen)

THE DAILY STAR (Agence France Presse) – ISTANBUL – 16 juli 2014 – Turkije gaat ‘drastische maatregelen’ nemen in verband met de toestroom van tienduizenden Syrische vluchtelingen naar Istanbul. Deze maatregelen houden onder andere in het met geweld toesturen van de vluchtelingen naar kampen in het zuidoosten van het land. Dit heeft de hoogste ambtenaar van de stad vermeld.

De gouverneur van Istanbul – Huseyin Ayni Mutlu – heeft gezegd dat er op dit moment 67.000 vluchtelingen zijn. De wetgeving zal nu aangepast worden zodat de vluchtelingen effectief naar kampen worden gestuurd die dichterbij Syrië zijn.

Mutlu zei dat de autoriteiten ‘drastische maatregelen’ zullen nemen om de negatieve gevolgen van de vluchtelingen te beperken. Straatbedelaars zullen dan ook teruggestuurd worden naar de vluchtelingenkampen ‘zonder hun toestemming’.

In een zeer korte periode zullen we nieuwe en drastische maatregelen nemen,” aldus Mutlu.

We zijn bezig met het maken van wetgeving die het mogelijk maakt om vluchtelingen naar kampen te sturen zonde hun toestemming,” zei Multu. Hij heeft daaraan toegevoegd dat er al 500 vluchtelingen naar het zuidoosten van Turkije zijn toegestuurd de afgelopen maand.

Turkije – een criticus van de Syrische president Bashar al-Assad heeft momenteel meer dan 1 miljoen vluchtelingen opgevangen nadat Erdogan een ‘open deur beleid’ had aangekondigd voor diegenen die het conflict ontvluchten.

Echter, slechts 300.000 van deze vluchtelingen leven in kampen langs de grenzen. Anderen leiden een gevaarlijk bestaan in grote steden waaronder Istanbul.

Syrische vluchtelingen zijn niet een onbekend uitzicht in de straatbeelden van Turkije. Families staan samen om de hoeken van de straten om geld te bedelen in rijke buurten en toeristische gebieden.

Hoewel de vluchtelingen die in Istanbul bedelen het ‘beter’ hebben dan anderen die in andere steden bedelen, veroorzaken zij overlast voor andere Syrische vluchtelingen. Dit heeft Mutlu gezegd.

De vertegenwoordigers van de Syrische gemeenschap in Istanbul zijn ontevreden dat hun medevluchtelingen aan het bedelen zijn in Istanbul. Deze mensen doen het beeld van de vluchtelingen geen goed,” aldus de vertegenwoordiger.

Deze commentaar is naar aanleiding van de grote spanning over de aanwezigheid van de Syrische vluchtelingen in Turkije.

In de stad Kahramanmaras ontstond er een conflict tussen de politie en de lokale bewoners die protesteerden tegen de toestroom van de Syrische vluchtelingen.

Bron: The Daily Star.

 

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: