Nieuws

2.000 terroristen van Marokkaanse origine en 1.122 Marokkanen actief in Irak en Syrië


13930425000530_PhotoI

Volgens het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kwamen reeds 200 Marokkaanse terroristen om in de rangen van de Islamitische Staat (IS) in Irak en Syrië. – http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13930425001147

XINHUA – RABAT – 15 juli 2014 – Volgens de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, Mohamed Hazard, maken ongeveer 1.122 Marokkanen deel uit van jihadistische en terroristische groeperingen in Syrië en Irak.

Ongeveer 2.000 anderen, van Marokkaanse afkomst maar met Europese paspoorten, zijn ook onderdeel van deze groepen en velen van hen zijn open over hun intentie om terroristische aanslagen te plegen, aldus Hassad tijdens de zitting van het parlement in Marokko.

Hij zei eveneens dat de autoriteiten onderzoeken hebben gestart naar 128 Marokkanen die teruggekeerd zijn uit gevechtszones in Syrië en Irak. Hij  voegde daaraan toe dat een aantal van deze strijders gepromoveerd zijn tot leidinggevende posities binnen deze terroristische organisaties.

In het land heerst momenteel een ‘serieuze terreurdreiging’ als gevolg van het stijgende aantal Marokkanen die zich aansluiten bij deze jihadistische groepen in het Midden-Oosten, aldus Hassad.

Tot nu toe hebben twintig Marokkanen zelfmoordaanslagen gepleegd in zowel Syrië als Irak, volgens Hassad. De Marokkaanse regering heeft de veiligheidsmaatregelen in het hele land aangescherpt als reactie op de stijgende terreurdreiging.

Bron: Xinhua.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: