Nieuws

Noodhulp voor al-Yarmouk kamp, Moadamiet al-Cham en Qamishli


Aid-Al-Wafaa-Campaign4

Foto: SANA.

SANA – 15 juli 2014 – De Europese al-Wafa Campaign deelde dinsdag 1.000 voedselpakketten uit in het door terroristen belegerde kamp al-Yarmouk, waar Palestijnse vluchtelingen verblijven.

Het was de tweede dag van het tiende hulpkonvooi, dat bestaat uit het uitdelen van 10.000 voedselpakketten.

De campagneleider Amin Abu Rashed bevestigde in een verklaring aan het Syrische persbureau SANA dat de verdeling van hulp morgen de gebieden van Yelda en de stad Jaraman zal behelzen.

De stad Aleppo en het kamp al-Nayrab, waar eveneens Palestijnse vluchtelingen verblijven, zullen vervolgens hulp ontvangen. Alle etenswaren zijn in Syrië gekocht”, voegde hij toe.

Het distributieproces wordt uitgevoerd in samenwerking met de Syrische regering en Syria Trust for Development. Dat is een non-profit ngo opgericht in 2001 om Syrische burgers en gemeenschappen een rol te geven in het opbouwen van hun land en vorm te geven aan de toekomst.

De directeur van het Humanitarian Support Department van de stichting Rosa Jereri deelde aan SANA mee dat de stichting en de al-Wafa Campaign dezelfde overeenstemming hebben getekend om hulpmiddelen te verstrekken aan noodlijdende families en diegenen die getroffen zijn door de terroristische oorlog die door het land raast.

Ze gaf aan dat het tiende konvooi zich in essentie richt op de gebieden in het al-Yarmouk kamp die bewoond worden door Palestijnen. Steun zal tevens worden geleverd aan andere Palestijnse en Syrische families in verschillende provincies. “We hebben samengewerkt met de Campaign om veel Syrische provincies te kunnen bereiken, inclusief Damascus, Lattakia, Sweida en Daraa”, voegde ze toe.

Jereri wees erop dat de Syrische regering gezorgd heeft voor toegang en de mogelijkheden om hulp te kunnen bieden in de getroffen gebieden.

Hulpverlening en distributie worden non-stop uitgevoerd door de Syrische staat”, bevestigde Ali Mustafa, directeur van de General Commission of the Arab Palestinian Refugees.

In dit opzicht doet de Syrische staat haar humane en morele plicht en heeft geen internationale bepalingen nodig.” Mustafa lichtte toe dat de commissie, samen met het United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) en de, door de Syrische staat uitgebate, Higher Relief Commission, hulpmiddelen verstrekt aan zowel Syrische als Palestijnse bewoners van het kamp. Het gaat om zo’n 600 tot 700 pakketten per dag.

Iedere vertraging in de distributie van hulpgoederen of evacuatie van mensen uit het kamp is volgens hem te wijten aan de terroristische groeperingen ‘die mensen geen toegang geven tot de distributieplekken’. Hij voegt toe dat de terroristische groeperingen ook regelmatig hulpkonvooien en hulpverleners onder vuur hebben genomen.

Met dit gedrag willen de terroristen de situatie laten voorkomen als een tragedie waarvan zij de slachtoffers zijn”, aldus Mustafa.

Dit is onjuist en het doel van dergelijk gedrag is het politiseren van de Palestijnse zaak en de humanitaire hulpkwestie.”

Sinds de start van de distributie hebben zo’n 33.000 voedselpakketten hun weg gevonden naar het kamp en zijn meer dan 4.400 mensen, met inbegrip van zieken en studenten, geëvacueerd.

Het negende hulpkonvooi, georganiseerd door de European Campaign, arriveerde afgelopen mei bij de Syrisch-Libanese grens, met 180 ton aan hulpgoederen en twee ziekenwagens.

In Moadamiet al-Cham op het platteland van Damascus zijn vier vrachtwagens met hulpgoederen aangekomen, verstrekt door de Verenigde Staten (VS) en humanitaire organisaties. Dit gebeurde in coöperatie met de Syrische regering en werd gecoördineerd door het National Reconciliation Committee.

In Qamishli, in de provincie Hassake, arriveerde dinsdag het zevende transport voor luchtsteun. Hoofd van het bureau van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen (UNHCR) in Qamishli, Maha Sudqi deelde mee dat de hulpgoederen bestaan uit dekens, keukenbenodigdheden, pakketten met goederen voor de gezondheid en andere materialen.

De luchtsteun bestaat uit elf vliegtuigen met een totaal van 440 ton humanitaire hulpgoederen aan boord bestemd voor de vele mensen die getroffen zijn door de crisis in het land.

H. Said/ M. Nassr.

Bron: SANA.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: