Nieuws

De uitroeping van het kalifaat heeft gevolgen voor de veiligheid van het Westen


Btp91yvCYAU0qZy

De barbaarse politiek van de Islamitische Staat (IS) in Irak.

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 31 juli 2014 – De jihadistische organisatie Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS), die delen van Irak en Syrië met ijzeren hand beheerst, heeft recent haar dubieus islamitisch kalifaat geproclameerd. Zonder overleg te voeren met al-Qaida, de taliban en jihadistische geleerden zoals Omar al-Hadouchi, Sulaimaan al-Awlaan, Aymane al-Zawahiry en Abu Mohamed al-Maqdisi. De IS heeft het volgens hen te bont gemaakt doordat zij zonder toestemming van de net geschetste geleerden en groepen haar leider Abu Bakr al-Baghdadi als kalief naar voren heeft geschoven.

De proclamatie van het dubieuze kalifaat heeft wereldwijd voor veel opschudding gezorgd – vooral binnen de jihadistische rangen – en heeft er naar geleidt dat de jihadisten in een hevige interne oorlog zijn verwikkeld. Die natuurlijk ook op sociale media wordt uitvochten, waarin zij elkaar verketteren en met de dood bedreigen. Sommige Syriëgangers zoals Shaam al-Mobarak, Muhajiri Shaam en de De Basis hebben, zo lijkt het, de gewapende jihad totaal gestaakt en voeren nu een ‘keybord’ jihad tegen de IS.

Dit is een direct gevolg van de proclamatie van het dubieuze IS kalifaat en de eerste troonrede van Amir al-Momineen Abu Bakr al-Baghdadi waarin hij de moslims toesprak. En hen opriep te emigreren naar het kalifaat dat door de IS werd uitgeroepen in Syrië en Irak.

Al-Baghdadi hamerde op de plicht van elke ware moslim om naar ‘het huis van de islam’ te emigreren. Hij riep tevens ook de wereldwijde extremisten van zijn netwerk op om wraak te nemen voor de gepleegde globale misstanden tegen de moslims.

Het kan even duren, maar we zullen ons wreken”, zei hij in een audioboodschap die via internet werd verspreid.

In het verleden heb ik diverse malen de bayha (eed van trouw en loyaliteit) die de jihadisten in Nederland en België aan de IS hebben gegeven de revue laten passeren. Dit hield theologisch in, dat de bayha gevers na hun bayha direct onder het bevel stonden van de IS. Maar nadat het dubieuze IS kalifaat werd geproclameerd, zijn zij letterlijk veranderd in lopende tijdbommen die de leiding van ondercommandanten van de IS ten allen tijden kunnen inzetten in het Westen tegen westerse belangen.

Deze stelling wordt bekrachtigd door de methodieke dogmatische fundamenten van de jihadistische leer waaruit blijkt dat de extremisten zonder te twijfelen bereid zijn hun leven te geven voor hun ideologische leider. En hem in alles wat hij beveelt gehoorzamen, behalve als hij tot iets oproept wat tegen de jihadistische leer indruist. We hebben na de bloedige terroristische aanslagen op Theo van Gogh, het laak kwartier, 9-11, Madrid, Londen, Woolwich en de recente antisemitische aanslag in Brussel in levende lijven ondervonden dat de jihadisten bereid zijn om ideologische zelfmoordaanslagen te plegen in het Westen.

Maar nadat de IS haar dubieuze kalifaat heeft geproclameerd is de kans op een aanslag in het Westen, vooral op joodse doelen, nu groter dan ooit. De uitreizigers naar Syrië, de bedreigingen vanuit Syrië aan het adres van het Westen, de strijd in de Gazastrook, de rapporten van de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de gewelddadige pro-Palestina demonstraties enz. zijn allemaal voortekenen van een mogelijke islamitische intifada in het Westen.

Islamitische intifada in het Westen

Europa kan zich als gevolg van de gepleegde aanslagen, de duizenden jihadistische landgenoten, de uit de hand gelopen pro-Palestijnse demonstraties en de recente aanslag in Brussel gaan voorbereiden op een mogelijke ‘Arabische-moslim intifada’.

Een voorproefje daarvan hebben we ervaren tijdens de antisemitische Brusselse aanslag en de recente gewelddadige pro-Palestina demonstraties bevestigen deze stelling. De demonstraties in Brussel en Parijs zijn zoals verwacht totaal geëscaleerd. Honderden pro-Palestijnse jongeren splitsten zich van de betoging af, liepen over auto’s, scholden en bedreigde toeschouwers en gooide winkelruiten in.

Jihad en nazivlaggen

De gewelddadige jongeren riepen tijdens de geweldadige demonstraties leuzen als ‘de dood aan de joden’, ‘ons leven en ons bloed staan tot uw beschikking, oh Abu Bakr al-Baghdadi’. Ook staken ze diverse Israëlische, Amerikaanse en Syrische vlaggen in brand. Tijdens de schermutselingen raakten een aantal politieagenten lichtgewond.

Gedwongen verbod op pro-Palestina demonstraties

In Frankrijk geldt er sinds kort een pro-Palestina demonstratieverbod. Maar hoewel de betogingen in Brussel en Parijs uit voorzorgsmaatregelen waren verboden, kwamen er toch duizenden mensen op af.

Oproepen tot vergelding op alles wat joods is

Op het internet circuleren er de laatste tijd veel verwerpelijke antisemitistische teksten en foto’s die de kans op aanslagen op joodse burgers en doelen stimuleren en vergroten. Zoals bijvoorbeeld ook tot afschuw van velen Nederlandse en Belgische joden werd geconstateerd op het facebook acount van Shabir Bourhani, alias Maiwand al-Afghani. Deze extremist heeft zich in het verleden schuldig gemaakt aan de bedreiging van de Iraans-Nederlandse activist en publicist Ehsan Jami. En hij wordt er tevens ook van beschuldigt Victor Droste en andere door hem gebrainwashte moslims te hebben geronseld voor de globale jihad.

Op sociale media worden er ook steeds meer concrete bedreigingen geconstateerd; geuit door de IS en Nusra aanhangers aan het adres van de Europese regeringen en haar joodse gemeenschap. De kans dat de strijd tussen Israël en Hamas zal gaan overwaaien naar het Westen is zeer reëel. Diverse ex-Sharia4Belguim aanhangers roepen op sociale media op tot een jihad tegen de westerse regeringen en hun joodse gemeenschap. 

.

Oproep van de Islamitische Staat (IS) tot moslims in Nederlands om te immigreren naar het islamitisch kalifaat in Irak en Syrië.

.

001

De Nederlandse politicus Geert Wilders komt met een stappenplan tegen Syriëgangers.

.

002

De Vlaamse politicus Filip De Winter in debat met Abu Imran.

.

003

Anjem Choudery, de peetvader van de Europese jihad.

.

004

Abu Imran, de commandant van Anjem Choudery in België.

.

005

Anjem Choudery in het gezelschap van Abu Joehayman, alias Abu Qasim.

.

006

De terrorist Mohamed B.

.

.

008

De terrorist Mehdi Nemmouche.

.

009

Maiwand al-Afghani; gewapend op bezoek bij de taliban.

.

010

De aanslagen van 9-11 in New York in de Verenigde Staten. – http://nl.wikipedia.org/wiki/Aanslagen_op_11_september_2001

.

011

De aanslag op het Pentagon in de Verenigde Staten op 11 september 2001.

.

012

De aanslag op de Nederlandse filmmaker, columnist en regisseur Theo van Gogh. – http://nl.wikipedia.org/wiki/Moord_op_Theo_van_Gogh

.

013

De terroristische aanslagen in Madrid van 11 maart 2004. – http://nl.wikipedia.org/wiki/Terroristische_aanslagen_in_Madrid_van_11_maart_2004

.

014

De terroristische aanslagen in Londen van 7 juli 2005. – http://nl.wikipedia.org/wiki/Terroristische_aanslagen_in_Londen_van_7_juli_2005

.

015

Slachtoffers van de aanslag van Merah.

.

016

Vier onschuldigen joodse slachtoffers van Merah.

.

017

De joodse gemeenschap rouwt om haar onschuldige slachtoffers.

.

018

Het slachtoffer van de aanslag in Woolwich.

.

019

Nabestaanden rouwen om hun slachtoffers van de aanslag op de Joods Museum in Brussel.

.

020

Waar komt de volgende aanslag???

.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: