Nieuws

Piepjonge Syriëganger terug in Marokko


08dcfce70104768d3f6dd88579d024bf

MAROKKO NIEUWS – 26 juli 2014 – De 13-jarige Oussama Chaara uit Marokko is ongetwijfeld een van de jongste jihadstrijders in Syrië.

Volgens Marokkaanse bronnen is het jongetje nu terug in Marokko. Hij baarde maandenlang opzien door te poseren met kalasjnikovs. Hij vertrok vorig jaar met zijn vader Ahmed naar Syrië, om tegen het regime van Bashar al-Assad te vechten. Hij gold als een van de leiders daar. Volgens Akhbar Al Yaoum is de jongen nu met zijn moeder en zus teruggekeerd omdat de situatie daar nauwelijks te houden is door onderlinge gevechten tussen verschillende jihadgroepen. 

Over het lot van vader Ahmed is nog weinig bekend. Sommige bronnen melden dat hij opgepakt is door Marokkaanse en Franse geheime diensten, terwijl anderen beweren dat hij overleden is tijdens de strijd. Mocht hij opgepakt zijn, zal hij in Marokko berecht worden. In Syrië vechten ongeveer 3.200 Marokkanen, waarvan de helft uit Europa komt. Die inschatting maakte Mohamed Hassad, minister van Binnenlandse Zaken.

Bron: Marokko Nieuws.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: