Nieuws

Het verhaal van Sulayma


Syrie%20Sulayma

KERK IN ACTIE – 18 april 2014 – Sulayma vluchtte met haar kinderen uit de gebombardeerde stad Homs. Nu woont ze in Jordanië in een tochtige kamer in een oud huis. Haar kinderen dromen van een toekomst zonder oorlog.

Ineens stonden er gemaskerde mannen in de kamer die riepen dat Sulayma en haar vier kinderen onmiddellijk weg moesten. Later hoorde ze dat haar man op straat was gedood en haar broer was gegijzeld.

“We hadden geen keus en zijn halsoverkop vertrokken,” vertelt Sulayma. “We konden haast niets meenemen en ons geld was al snel op. Mijn dochter van 14 droomt elke nacht van de gemaskerde mannen.” Het huis waar het gezin nu woont is een bouwval. Er zijn geen meubels, er liggen alleen wat dekens op de vloer. Midden in de kamer staat een gaskachel en voor een gebroken raam hangt oranje bouwplastic om de wind en de regen buiten te houden.

De ACT Alliance is een christelijke hulporganisatie in Jordanië die via de plaatselijke kerken vluchtelingenfamilies in de arme wijken van de hoofdstad Amman steunt. Ze treffen er vaak getraumatiseerde, neerslachtige vaders, moeders en kinderen aan.

Sulayma is heel blij met de pakketten babyartikelen en babykleding die ze van ACT krijgt. Ze is inmiddels hertrouwd en verwacht een baby, maar met het beetje geld wat haar man verdient, kunnen ze niet rondkomen.

Ook de schoolsetjes worden dankbaar in ontvangst genomen. De kinderen beginnen meteen te tekenen en te kleuren: vlinders, groene bomen, honden en poezen bij een rivier. “Dit is onze toekomst,” zegt een van hen. “Vrede, weer thuis in Syrië.”

Gerard Strien.

Medewerker Noodhulp.

Bron: Kerk in Actie.

Link: Noodhulp Syrië.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: