Nieuws

Jihadisten lanceren een grote aanval op het Syrische nationale leger


SYRIA-CONFLICT-WOUNDED

Een Syrisch gewond jongetje ligt op de brancard van een ziekenhuis in de Syrische stad Douma, dichtbij de hoofdstad Damascus. De jongen raakte gewond tijdens luchtaanvallen van de regering op schuilplaatsen van terroristen. Het oosten van Damascus werd getroffen door een van de hevigste aanvallen sinds maanden. De rebellen waagden een poging om een belegering te doorbreken, maar de regeringstroepen konden hen tegenhouden. (Foto: AFP)

THE JORDAN TIMES – BEIRUT – 25 juli 2014 – De jihadistische groepering Islamitische Staat (IS) heeft gebieden in het noorden en noordoosten van Syrië meerdere malen aangevallen. Deze gebieden zijn onder controle van de regering.

Het Syrisch Waarnemingscentrum voor de Mensenrechten zei dat het de eerste keer is dat de IS gecoördineerde aanvallen op legerposities heeft uitgevoerd.

De jihadisten hebben een aanval gepleegd in de buurt van de belangrijkste noordelijke stad Aleppo, in de provincie Hassake in het noordoosten en ook in de noordelijke provincie Raqqa. Dit heeft het Waarnemingscentrum gemeld.

IS geniet van overwinningen in het noorden en westen van Bagdad in Irak. Deze overwinningen resulteerden in het uitroepen van een islamitische staat in de landen Irak en Syrië.

Volgens het Waarnemingscentrum werden er elf soldaten gedood in de Syrische provincie Hassake tijdens een aanval door terroristen op het leger.

De jihadisten hebben ook het hoofdkwartier in Hassake van de regerende Baathpartij aangevallen. Volgens getuigen wappert de vlag van de IS.

De grootste Koerdische stad is nog onder controle van de regering. Het platteland is echter wel onder controle van de Koerdische burgerwacht, die ook tegen de jihadisten vecht.

In Raqqa – grotendeels onder het bewind van de IS – hebben de jihadisten twee locatie van de 17e divisie van het Syrische nationale leger (SNL) aangevallen. Hierdoor vielen er tientallen doden en gewonden, aldus het Waarnemingscentrum.

Bij een van de aanvallen werd er een truck opgeblazen. Het waren twee zelfmoordterroristen, waarvan één Saudische.

IS heeft foto’s geplaatst op hun Twitter account van zes onthoofde lichamen. Volgens de IS zijn het soldaten van de 17e divisie in Raqqa.

In het oosten van Aleppo hebben de jihadisten een aanval gepleegd op de Kuwayris vliegbasis, aldus het Waarnemingscentrum.

De jihadisten willen het grondgebied, dat ze langs de vallei van de rivier Eufraat in bezit hebben, vergroten. Ze vechten daarom ook in gebieden die onder bestuur van de regering vallen in de Syrische provincie Deir al-Zour.

Bron: The Jordan Times.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: