Nieuws

Israël het monster


Gaza - 2

Met geen enkel respect voor internationale wetgeving, oorlogsrecht, mensenrechten of wat dan ook organiseert Israël met steun van de EU, de VS en een aantal Arabische landen de vernieling van Gaza. Het masker van de vermeende Arabische solidariteit is definitief afgevallen. Khaled Mashal, officieel de politieke leider van Hamas die openlijk de kant van de VS koos en verhuisde van Syrië naar Qatar, is vooral daardoor zijn gezag over Hamas kwijt.

WILLY VAN DAMME’S WEBLOG – 2 augustus 2014 – Al weken bestookt het Israëlisch leger zonder veel oponthoud Gaza, daarbij al meer dan duizendzeshonderd doden makend, vooral kinderen en vrouwen. Daarnaast zijn er de vele duizenden gewonden en de ontelbaren die sterven van ontbering.

Want Gaza is een door Israël gebouwde gevangenis voor meer dan 1,5 miljoen mensen die bijwijlen zelfs de meest elementaire basisbehoeften wordt onthouden zoals water, elektriciteit en geneesmiddelen. En dus sterven er massa’s mensen die normaal anders een gewoon leven zouden kunnen leiden.

Moralistisch getoeter

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is gewoon een oorlogsmisdadiger van een zeer groot kaliber, een schande voor het menselijk ras. Een man die ook denkt zich alles te kunnen permitteren. Niet ten onrechte.

Moraalridders en pseudodemocraten als de Duitse Bondskanselier Angela Merkel, het Amerikaanse staatshoofd Barack Obama, Europees president Herman Van Rompuy en zijn Franse ambtsgenoot François Hollande steunen die massamoord. Dat is de realiteit.

Benjamin Netanyahu - 2

Benjamin Netanyahu is een massamoordenaar verantwoordelijk voor de dood van al meer dan 1600 Palestijnen in Gaza. Terreur en huichelarij zijn zijn voornaamste kenmerken. Zou die glimlach en die vingerwijzing te maken hebben met die massaslachting onder Palestijnse kinderen?

Obama gaat zelfs zover door die moordmachine, goed voor de dood van al heel veel honderden kinderen, vlug nog wat munitie te leveren. Ja, want het Israëlisch leger dreigt zonder kogels te vallen en dus komt Obama, die van de Nobelprijs voor de Vrede en ander moralistisch en legalistisch getoeter, hen vlug wat extra kogels bezorgen.

De moord op Gaza en de Palestijnen is dus evenzeer de verantwoordelijkheid van Obama, zijn huichelachtige oproepen voor een staakt-het-vuren ten spijt. Als hij geen kogels meer levert dan moet het Israëlisch leger wel het vuren staken. Dat is toch gewoon logica en geen hogere wiskunde.

Ook de Europese leiders zijn medeplichtig. Is er een wapenembargo tegen het land? Natuurlijk niet. Israël is voor de EU zelfs een bevriende geallieerde natie die mag doen wat ze wil. En haar geheime dienst De Mossad heeft hier in de praktijk een vrijgeleide. Zelfs moorden is toegelaten.

Sderot een Palestijnse stad

Israël is, samen met Saoedi Arabië, Turkije, de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, ook de drijvende kracht achter de destabilisering van het Midden-Oosten. Syrische jihadisten van al Qaeda worden zelfs in ziekenhuizen van het Israëlisch leger verzorgd en daarna terug naar het front gebracht. Vermoedelijk met wapens. Duidelijker kan niet.

 Benjamin Netanyahu en Barack Obama - 4

Geen Amerikaanse president of hij is een trouwe vriend van Israël. De dag dat de VS Israël laat vallen, die dag stort de zionistische droom in. Het zou het einde betekenen van het monster genaamd Israël. Maar Barack Obama zorgt er wel voor dat dit niet zal gebeuren. Het monster moet blijven leven.

Het basisprobleem in deze kwestie is natuurlijk de criminele landdiefstal die Europese zionisten pleegden door de lokale bevolking, de Palestijnen, te verjagen. Vluchtelingen die nu in Gaza verblijven werden hondsbrutaal van hun land verdreven. Een vlakbij Gaza gelegen stad als Sderot was vroeger tot 1948 de puur Palestijnse stad Najd.

In wezen is Israël zowat de laatste Europese kolonie gesticht door blanken en alleen bestemd voor blanken en hun ermee instemmende geloofsgenoten. Met als meest dwaze der argumenten dat hun God hen dat beloofde en hun voorvaderen er zogenaamd woonden. Nooit elders zo’n pak onzin gehoord.

En als die vluchtelingen dan een raket afschieten op die dieven dan schreeuwt niet alleen Israël maar ook de goegemeente, de nette jongens en meisjes van de VS en de EU, moord en brand. Dat is dan het bedreigen van de vrede zoals dat heet. Vrede? Wiens en wat voor vrede?

Neen, de slachtoffers van die landdiefstal moeten volgens hen braaf luisteren naar wat die zionistische dieven hen vertellen en zo Israël aanvaarden. De diefstal legaliseren. Hoe durft men vragen aan slachtoffers van zo’n diefstal om hiertegen niets te doen?

Maar zo zijn politici als een Van Rompuy, met moralistisch gezwets à la volonté een wapenembargo tegen o.m. Rusland, Zimbabwe en China organiseren en dat Israëlisch monster gelijktijdig van alle mogelijke wapens voorzien en die agressie steunen. Ook deze heren maken zich door hun hulp medeplichtig aan die zionistische oorlogsmisdaden.

Erkenning

Bovendien vraagt men aan de Palestijnse organisaties – trouwens met het pistool figuurlijk tegen het hoofd geduwd – dat zij Israël moeten erkennen. Dit terwijl zionisten al van in het prille begin toen het zionisme als politieke ideologie nog maar vorm kreeg, Palestina dat recht ontzegden.

Gamal Abdel Nasser - 2 

Republikein en secularist Gamal Abdel Nasser werd in 1954 de sterke man van Egypte en trad hard op tegen de Moslimbroederschap, ook in het door Egypte tot 1967 bezette Gaza. Maar na 1967 en de komst van Israël naar Gaza kwam daar verandering in.

Ho ja, af en toe is er een Israëlische politicus die voor de galerij zegt Palestina als staat te zullen erkennen. Het zijn echter zoals iedereen wel zou moeten weten lege, holle woorden boordevol hypocrisie. Neem huidig premier Benjamin Netanyahu die na maandenlang Amerikaans aandringen uiteindelijk het woord ‘erkenning’ over zijn lippen kreeg en die nu snel weer introk.

Bovendien dient men zich ook af te vragen wat Israël nu wil bereiken. Iedere serieuze kenner van het dossier weet dat Hamas in wezen een creatie van Israël is met als bedoeling een tegengewicht te vormen voor de seculiere ‘terrorist’ Yasser Arafat en zijn al Fatah en PLO.

Toen Israël Gaza in 1967 veroverde hief men onmiddellijk alle door de Egyptische president Gamal Abdel Nasser genomen maatregelen tegen de lokale Moslimbroederschap op. Als Mukama al Islamiya kon het met Israëlische steun moskeeën overnemen, onderwijsinstellingen en zelfs een universiteit uitbouwen en hospitalen oprichten.

Kortom machtig worden. Zeker daar er vanuit het Arabisch schiereiland gelijktijdig massa’s petrodollars naar Hamas konden vloeien. Want ook daar kon men het bloed van de seculiere Arafat en zijn PLO/Fatah wel drinken. Het was de start van het uitbouwen van islamistische bewegingen in het seculiere deel van het Midden-Oosten. De zogenaamde Arabische Lente.

Yitzhak Rabin - 1

Een van de meest perfide Israëlische leiders ooit is zeker gewezen premier Yitzhak Rabin (Labour). Ogenschijnlijk een apostel voor de  vrede, waarvoor hij de Noorse Nobelprijs voor de Vrede kreeg, was hij feitelijk de grote strateeg achter zowel de creatie van de politieke islam met Hamas als de nederzettingenpolitiek op de Westelijke Jordaanoever. Een zionist pur sang dus.

De zwaar gehandicapte Sjeik Ahmed Yassin, de vorige leider van Hamas, werd in de jaren tachtig zelfs verzorgd in een Israëlisch hospitaal en had ook regelmatig gesprekken met toenmalig premier Yitzhak Rabin, de grote strateeg achter de nederzettingenpolitiek op de Westelijke Jordaanoever. (1)

Het idee was zo de Palestijnen te verdelen en dat is ook deels gelukt. Verdeel en heers is de strategie bij uitstek van Israël die nu overal in het Midden-Oosten samen met haar bondgenoten salafistische jihadisten steunt. Israël wil haar buren gewoon ten onder zien gaan in een nooit geziene orgie van bloed en geweld. Dat is de Arabische Lente in haar gruwelijke realiteit.

Hamas de winnaar

Maar de vraag is wat Israël hier strategisch en politiek nu gaat bereiken. Het enige resultaat zal zijn dat Hamas nog populairder wordt dan voorheen. Wat betekent de Palestijnse president Mahmoud Abbas van al Fatah in de praktijk nog? Niets. Hij loopt nog rond met een door een Amerikaanse generaal geleide veiligheidsdienst. Kortom een zielig mannetje waar niemand naar kijkt.

Neen, de winnaar van deze nieuwe oorlog is zeker Hamas en misschien is dat ook wel de achterliggende bedoeling van Israël. Het zou een goede waarnemer van de regio niet eens mogen verbazen. Perfide is immers een basiskenmerk van het zionisme.

Waarom immers begon Israël met haar acties tegen Hamas? Men krijgt de indruk dat de moord op die joodse kinderen slechts een excuus was –  de politie ontkende zelfs de betrokkenheid van Hamas – om achter Hamas te gaan.

Herman Van Rompuy - 2

Christen-Democraat en Europees president Herman Van Rompuy met zijn echtgenote. Mooie woorden over christene caritas, mensenrechten en democratie en ondertussen in Syrië salafistische jihadisten steunen, naast dan Oekraïense fascistische knokploegen en Israël. Zeer onchristelijk dus, tenzij het dat van de Borgia’s is natuurlijk. En maar glimlachen.

De terreur tegen Hamas op de westelijke Jordaanoever betekende natuurlijk het eenzijdig opzeggen van het vorige vredesverdrag met Hamas. Het is een sleutelelement nodig om de huidige crisis te begrijpen dat in veel krantenanalyses niet eens gemaakt wordt.

Het was een provocatie die Hamas nu eenmaal niet wou negeren. Kan men het haar kwalijk nemen? En voor de mensen in Gaza is er geen alternatief. Buiten hun kettingen hebben die immers amper nog iets te verliezen. Het is als die joden in het getto van Warschau tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het recht op verzet

En dat het protest tegen die zionistische agressie zich regelmatig tegen joden in het algemeen keert is ook geen verrassing. Mensen als Netanyahu verkopen hun terreur immers als het verdedigen van een joods recht op een eigen staat. Dat zeer boze jongeren zich dan tegen alle joden keren is fout maar in essentie de schuld van een Netanyahu en andere zionistische leiders.

Het zijn immers zij die verklaren dat dit hondsbrutaal geweld tegen kinderen een joods recht is. En dat is het niet. Massa’s joden immers keren zich tegen Israël. De hier op deze blog al besproken Antwerpse rabbijn Moshe Friedman keerde zich duidelijk tegen die ook in zijn naam gevoerde oorlogsmisdaden. En hij is onder joodse geloofsgenoten verre van alleen.

Dit is geen steun aan Hamas die trouwens erg verdeeld is, verre van vrij is van corruptie en bovendien als islamistische beweging een gevaar betekent voor de Palestijnse samenleving. Een religieuze staat is onaanvaardbaar.

Rabbijn Moshe Friedman

Massa’s joodse gelovigen, zowel orthodoxe als zogenaamd seculiere waaronder Lydia Chagoll, verzetten zich met luide trom tegen Israël en haar moordpartijen. Hier rabbijn Moshe Friedman die om zijn politieke stellingnames tegen Israël door de zionistische lobby en De Morgen met modder werd bedolven. Het was een zeer grove lastercampagne.

Een deel van Hamas is trouwens mee verantwoordelijk voor de slachtpartijen in Yarmoek, het Palestijnse vluchtelingenkamp bij de Syrische hoofdstad Damascus. Maar de Palestijnen het recht ontzeggen om zich met de wapens te verzetten tegen die agressie kan niet. Een een blokkade zoals Israël hier instelde is agressie en onder internationaal recht een casus belli voor oorlog.

Hen is groot onrecht aangedaan en de enige taal die Israël kent en eventueel zal aanvaarden is die van het geweld. Israël als idee voor een joodse staat en het zionisme kunnen nooit aanvaard worden in een samenleving die zichzelf respecteert. En als de VS en EU toekijkt en aan Israël zelfs steun geeft dan rest er de Palestijnen alleen verzet. Erg simpel.

Willy Van Damme.

1) Een goed maar helaas niet volledig overzicht van die relatie tussen Hamas en Israël is te vinden op http://www.jewsnews.co.il/2014/07/11/how-israel-helped-to-spawn-hamas/. Zo wordt de rol van Saoedi Arabië, Koeweit en o.m. Qatar niet beschreven. Ook de reactie hierop van de VS blijft verzwegen.

Bron: Willy Van Damme’s Weblog.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: