Toerisme Syrië

Nationaal songfestival gehouden in Damascus


National-Song-festival4

SANA – DAMASCUS – 27 juni 2014 – Het nationaal songfestival werd op donderdag in het Operahuis afgesloten in aanwezigheid van de minister van Informatie, Omran al-Zoubi.

Het festival, gehouden over twee dagen, bevatte shows met oude nationale liederen en gezangen die een voortrekkersrol spelen in het documenteren van de overwinningen van het Syrische volk tijdens de strijd voor onafhankelijkheid van de Franse koloniale troepen.

Als een onderdeel van de activiteiten van het festival werden er nieuwe nummers gezongen die de standvastigheid verheffen van het Syrische volk sinds het begin van de crisis in het land in 2011. Ook werden er liederen gezongen die de recente gestage overwinningen van het Syrische nationale leger (SNL) op het slagveld tegen terroristische groepen vereren.

De liederen werden gezongen op de muziek van het Arabische orkest met de melodieën van verschillende ritmes, blaas- en snaarinstrumenten.

Ongeveer elf korte documentaires gaven inzicht in de geschiedenis van het Syrische nationale lied, waarvan een rijk archief bestaat vol met muziek en zang.

Op het festival kwam een opmerkelijk aantal mensen dat een dorst voor dit soort liederen en gezangen toonde. Het festival is een mooie kans om het belang van het volkslied in het leven van mensen te kunnen benadrukken.

Meer dan 150 kunstenaars, dansers, zangers en muzikanten namen deel aan een breed scala van activiteiten, waaronder eveneens danspodia.

.

001

.

002

.

003

.

004

.

005

.

006

.

007

.

008

.

009

.

Bron: SANA.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: