Nieuws

Pauselijke nuntius vraagt solidariteit met het Heilige Land


Giuseppe Lazarotto.

KERKNET (RadVat) – BRUSSEL – 7 augustus 2014 – Volgens Giuseppe Lazarotto, de pauselijke nuntius voor Israël en Cyprus en apostolisch afgevaardigde voor de Palestijnse gebieden, dragen christenen een bijzondere verantwoordelijkheid voor een vreedzame toekomst van het Heilige Land. “Bidden voor de vrede is één zaak. Maar het volstaat niet om daarover te preken. Wij moeten er ons ook voor inzetten.”

De nuntius benadrukt dat het aanhoudende conflict slechts wordt opgelost indien joden, christenen en moslims samen het pad van de vrede en de geweldloosheid willen bewandelen. “Geweld brengt slechts nieuw geweld mee. Oorlog nog meer oorlog. De oplossing kan niet overgelaten worden aan politici, die er tot op heden nog steeds niet in zijn geslaagd om een uitweg te vinden voor dit conflict.”

De nuntius verwijst nog naar het vredesgebed van de paus met de Israëlische en de Palestijnse president. Zo heeft paus Franciscus getoond dat wij ons niet mogen laten ontmoedigen en dat er ook een andere weg mogelijk is.

Bron: Kerknet.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: